BELOOPBAAR GLAS


Beloopbaar glas (met of zonder isolerend glas) wordt gebruikt voor lichtinval voor daken die beloopbaar moeten zijn of voor een binnen vloer van een souterain, op een balkon of dakterras. Ons Beloopbaar glas bestaat onder alle omstandigheden tenminste uit 3 lagen gehard glas (5x sterker dan normaal glas) met ertussen 2 x 2 lagen PVB folielagen waardoor het minder dik hoeft te zijn als bij andere leveranciers.

Doordat het glas vele malen sterker is dan normaal glas is het sterk genoeg om er op te staan en te lopen en kan je er nooit doorheen zakken ook al breekt het glas.
Beloopbaar glas kan o.a. gebruikt worden voor:

Glas in vide
Verbindingsbruggen met balustrade
Dakterras
Balkon

De randen worden poly geslepen, het glas is dan niet scherp meer en mooi afgewerkt.

Beloopbaar glas is zwaar. Glas weegt 2,5 kg per vierkante meter per millimeter dikte. Een beloopbare glasplaat van 100x100cm (1m2) met een dikte van 33mm weegt dus al gauw 83 kg. Beloopbaar glas in een een constructie heeft dus al snel een groot gewicht wat extra op de constructie rust. Hier dient u met uw ontwerp rekening mee te houden. Verder dient u uw afwerking van het beloopbare glas te bepalen. Wordt er veel over gelopen, wordt er weinig over gelopen of is het in een publiekelijke ruimte. De opleg van het glas moet rondom aan 4 zijden minimaal 3cm op een stalen hoeklijn zijn.


Hier een constructie tekening voor beloopbaar glas. We kunnen u tips aanreiken hoe u beloopbaar glas montage zelf kan organiseren. (u kunt hier geen garantie of claims aanverlenen).De glasopleg constructie dient een stalen hoeklijn te zijn van 3 cm horizontale oplegbreedte x hoogte van de glasdikte (bijv. 33.5mm + 5mm oplegrubber = 38.5mm minimaal).De opleg dient dus 3cm rondom te zijn. Alle kanten moeten minimaal 3cm dragend zijn.

Deze stalen hoeklijn wordt bevestigd met chemische ankers met verzinkte kop in een broze stenen muur of met een keilbout plug verankering bij een normale sterke betonrand of hout.Het glas mag nooit  blijvend in aanraking komen met het ijzer/staal/steen of ander hard materiaal in de constructie. Anders ontstaat er zodanig druk/spanning op dat het glas zal breken. Daarvoor is het oplegrubber, glasblokjes, glasband en afkitrand benodigd).Zie de constructie tekening onderaan.

U zou het inlegframe door een aannemer kunnen laten lassen en installeren. Een normale glaszetter in de buurt kan de rondom het glas materiaal zoals op de tekening organiseren. (rubber, glasblokjes, glasband, afkitten)

De glasplaten wegen veelal zo zwaar dat het handmatig dragen en plaatsen te veel gevraagd kan zijn. Het glas kan dan door een bedrijf met een kraantje met tilbanden (die ervaring met beloopbaar glas leggen heeft) op de juiste plaats ingelegd worden. De laatste afwerking met oa. de kit kan de glaszetter doen.

Zie hier een overzicht van plaatsingsdetailvloerbeglazing

Richtlijnen voor de benodigde glasdikte zijn in privé woningen en appartementen met normale belasting (geen gemeenschappelijke publiekelijk ruimtes als restaurant of hotel lounge – op aanvraag)
WIJ LEVEREN 3X GEHARD GLAS EN KUNNEN DAARDOOR DUNNER GLAS LEVEREN DAN ANDERE LEVERANCIERS.

Tot een afmeting van 1000×4000 mm of kleiner = 8.8.8.4 (25.5mm) glasdikte
Vanaf 1001 tot 1600 x 4000 mm = 10.10.10.8 (33 mm) glasdikte
Vanaf 1600 tot 2100 mm x 4000 mm = 12.12.12 .8 (39 mm) glasdikte
Schuine zijde is mogelijk via de te selecteren optie Vormglas bij het onderstaande product.
Gaten en hoekuitsparing onder voorbehoud op aanvraag van technische haalbaarheid.

LET OP: PRIJS IS INCLUSIEF POLYGESLEPEN RANDEN (ivm gewicht en snijgevaar).
Levertijd ca. 4-6 werkweken.

incl. 21% btw €

54.58

excl. 21% btw €

45.11

art.nr.: rbstrip

incl. 21% btw €

546.10

excl. 21% btw €

451.32

art.nr.: p.belT