Toont alle 8 resultaten

STEELLOOK GLASWAND OP MAAT

Glazen steellook wand. Budget met echt metaal bijna niet van echt te onderscheiden!


Stel Zelf Je Glazen Scheidingswand Samen
Op zoek naar een moderne en stijlvolle manier om een ruimte op te delen? Kies dan voor een steellook glazen wand, ook wel bekend als glazen scheidingswand. Bij ons kunt u zelf uw glazen wand samenstellen, of het nu gaat om een glazen zijwand of voorwand in uw overkapping of veranda.

Wat heb je nodig?
1
. Klem/klikprofiel als kozijn rondom (evt. hoekverbinders als u verstek zaagt)
2. Glas op maat (zie volgende tab voor de berekening)
3. Glastape voor de naden
4. Steellookstrips over de verticale naden en eventueel horizontale strips voor een vakkenpatroon


Formule voor de Glasmaten:
Maximale breedte van het glas om het nog handmatig te kunnen monteren (geen kraan benodigd) is 850mm/85cm. Voorbeeld bij een wand van 3010mm heb je 4 glaspanelen nodig en dat zijn 3 glasnaden.
Breedte is de strakke binnenmaat tussen het kozijn/sponning/nis (eventueel gemiddelde als de wand meer dan 5mm schuin loopt en anders kleinste maat).– 28mm (2x 14mm van het profiel links en rechts) – aantal glasnaden x 2mm glastape = .. mm /
Delen door het aantal panelen = … mm.
In het voorbeeld is het 3010mm – 28 mm – 6mm = 2974  / 4= 744 mm breed glas (afgerond naar boven)
De Hoogte van het glas is binnenmaat  – 28 mm (2x14mm onder en boven). Strakke binnenmaat tussen het kozijn/sponning/nis (eventueel gemiddelde als de wand meer dan 5mm schuin loopt en anders kleinste maat).
Glasdikte en maten
Breedte per glasmaat wordt geadviseerd op maximaal 85cm en met elkaar te verbinden met de H-profiel of TESA tape in deze categorie.
– De glasdikte 44.2 (8.74mm glasdikte) of 8mm gehard glas is voor een glasafmeting tot 85cm x 200cm een prima glasdikte.
– De glasdikte 55.2 (10.74mm) of 10mm gehard glas en 66.2 (12.74mm) of 12mm gehard glas is voor grotere glasmaten. (55.2 tot 2000 breedte en 2700mm hoogte, daarna 66.2) en zwaardere windbelasting op hogere etages, buiten bebouwde kom en kustgebieden, de aangeraden glasdikte.

Verbinden van de glaspanelen onderling voor de verticale verbinding gebeurd met het H-profiel of de Tesa glastape ook in deze categorie te vinden.
Over die naden kunt u dan ook de Steellook strip weer aanbrengen als u wilt.  Dit is niet noodzakelijk voor de stevigheid of waterdichtheid.
Polyslijpen van de randen rondom is zonder de steellookstrip wel noodzakelijk. Met de steellookstrip over de verticale randen is deze prima afgewerkt zonder polyslijpen.
Het kozijn rondom voor de waterdichte montage van het glas wordt gevormd door het Klem/klikprofiel dat u zelf op maat zaagt (in de hoeken verstek gezaagd met de verbinders of recht afgezaagd zonder de verbinders) en vastgeschroefd op het hout of gekit op ander materiaal. Een horizontale balk over de straat heeft u daarbij ook nodig zodat het profiel waterpas en daarna rondom eenvoudig op hout gemonteerd kan worden.

Glasaftrek is 14mm per profiel per zijde. (binnenwerks in het profiel komen glasblokjes (70montagesetje_ die meegeleverd worden, waar het glas op staat.

Als het profiel rondom als een ‘kozijn’ een glaspaneel komt, trek dan per breedte 28mm en per hoogte van het glas 28mm af.

Glasprofiel voor water- en winddichte montage van glas aan de muur, plafond en vloer – 2 x 299cm of per 600cm ten behoeve van enkel glas 8, 10 of 12mm of enkel gelaagd veiligheidsglas 44.2 / 55.2 / 66.2 – incl. de kliklat – Kies ook neopreenblokjes als u geen hoekverbinders  neemt om het glas in het profiel op te zetten. (Bij de hoekverbinders worden glasblokjes en 2x 2 imbusboutjes  meegeleverd . Voldoende voor 4x voor de 90 gr. hoekverbinder – let op u dient dan verstek de hoeken te zagen )
Afmeting 25x25x25x1.5mm en keuze uit glasrubbers voor glasdikte:– 8 of 44.2  (8.74mm)  bij glaspaneel van max B 850mm tot H 2000mm- 10 of 55.2 (10.74mm) bij glaspaneel van max B 2000mm tot H 2700mm- 12 of 66.2 (12.74mm) bij glaspaneel van max B 3000mm tot H 3250mm.

MONTAGETIPS
– In de hoeken verstek (schuin) zagen als u de hoekverbinders 90gr. toe wilt passen.- Het rubber met de hoge zijde en 3 pootjes dient als laatste stap aangebracht te worden en indien mogelijk aan de natte zijde aanbrengen.- Het rubber eventueel extra gladmaken met afwasmiddel en erin drukken met de ronde top van het handvat van een kwast is aangeraden daar het best even een stevig klusje is. >> Dit hoort zo stevig te gaan omdat het rubber voor de waterdichtheid en de juiste vaste inklemming van het glas zorgt. <<

Ook te gebruiken als kozijnprofiel voor verticale wandbeglazing voor een overkapping of veranda. Zo maakt u eenvoudig uw eigen serre, veranda met zijwanden of tuinkamer.
Let op dat u bij een montage van gelaagd glas in een buitensituatie wordt aanbevolen aan de buitenzijde onderaan in het profiel een aantal gaatjes te boren zodat condenswater weg kan vloeien en er ventilatie mogelijk is in het profiel ter voorkoming van delaminatie van het gelaagde glas (zoals het principe van een neuslat bij verticale beglazing in een houten kozijn )
Het U-profiel monteert u eenvoudig op beton, hout of aluminium met schroeven en indien gewenst met High Tack lijmkit van Zwaluw den Braven.
Bij buitenmontage brengt u op de vloer/grond eerst waterpas dwarsbalk aan waar u dit profiel waterpas op schroeft.
Klemt het glas wind- en waterdicht vast d.m.v. de klemrubbers, daarvoor is geen kit benodigd.
Optioneel  90graden hoek- en l180 graden lengte verbinders  en verstevigings-bevestigingsblokjes verkrijgbaar voor extra stevigheid bij een hogere belasting of als hoekverbinding versteviging. – zie deze categorie op de overzichtspagina.
 
Montage Handleiding
U plaatst eerst het L-profiel en met het kleine rubber in het profiel in de nis of het kozijn.  Evt. in verstek door u gezaagd, zodat u de verbinders 90 graden kan toepassen. Als u de profielen recht zaagt vervallen de 90 graden verbinders.
Het profiel kan met (sanitair)kit verlijmt op vetvrije en schone ondergrond/tegels, dan hoeft u niet te boren.
Tevens is boren ook een prima montage methode,  waarbij u in het profiel een aantal gaatjes voorboort op 50 cm van elkaar (waarbij u in een natte ruimte eventueel nog wat kit op de schroef doet)
De meegeleverde blokjes (70montageset) plaatst u op de bodem in het horizontale profiel op de vloer/grond zodat het glas niet op het harde materiaal onder spanning komt te staan.
Dan plaatst u het glas in het profiel tegen het reeds geplaatste dunnere rubber van het L profiel
Dan plaatst/klikt u het aluminium pootje/kliklat in het profiel
Als laatste drukt u stevig het dikkere glasrubber (dikte is afhankelijk van de gekozen glasdikte en past altijd)  tussen profiel en glas waardoor het glas stevig wind- en waterdicht vast komt te staan.

Bij een pui situatie met vaste panelen volledig omkaderd met de klikprofielen geldt het onderstaande voor de glasmaat :Uitgaande van een voorbeeld afmeting van 2.000 (B) x 2.000 (H) mm, dan wordt de formule :-

– Hoogte paneel: 2000 – 14 – 14= 1972 mm

– Breedte paneel:2000 – 14 – 14 = 1972 mm

Hoogwaardige kwaliteit: geschikt voor binnen en buiten. Indien u dit artikel los bestelt (zonder glas) kiest u dan lengte pakketpost bij het afrekenen. Levertijd ca 3-8 werkdagen afhankelijk van uw keuze en *indien voorradig.

Onze glazen steellook scheidingswanden zijn gemaakt van gelaagd of gehard veiligheidsglas en hebben een stalen kozijn look. Maar ook tijdloos rvs of aluminium kozijn profielen behoren tot de mogelijkheden. Zo kunt u de scheidingswand helemaal aanpassen aan uw eigen smaak en interieur.

Een glazen steellook scheidingswand biedt niet alleen een moderne en strakke uitstraling, maar zorgt ook voor meer lichtinval en ruimtegevoel. Ideaal dus voor bijvoorbeeld een kantoorruimte, woonkamer of slaapkamer.

Maak nu uw eigen glazen steellook scheidingswand en creëer een unieke en moderne uitstraling in uw interieur.

-10%
Nieuw

incl. 21% btw €

77.80

excl. 21% btw €

64.30

art.nr.: T.70klik

incl. 21% btw €

60.28

excl. 21% btw €

49.82

art.nr.: .glpvb-trs

incl. 21% btw €

22.51

excl. 21% btw €

18.60

art.nr.: T.027035079-A

incl. 21% btw €

24.49

excl. 21% btw €

20.24

art.nr.: T.tesa acx

incl. 21% btw €

21.57

excl. 21% btw €

17.83

art.nr.: T.70klik-eindkp

incl. 21% btw €

10.19

excl. 21% btw €

8.42

art.nr.: T.70HOEKVERBIND

incl. 21% btw €

10.31

excl. 21% btw €

8.52

art.nr.: T.70klik-verb

incl. 21% btw €

9.84

excl. 21% btw €

8.13

art.nr.: T.70klik-bev


Onze glazen steellook scheidingswanden zijn gemaakt van gelaagd of gehard veiligheidsglas en hebben een steellook. Ook tijdloos RVS of aluminium kozijn profielen behoren tot de mogelijkheden. Zo kunt u de scheidingswand helemaal aanpassen aan uw eigen smaak en interieur. Een glazen steellook scheidingswand biedt niet alleen een moderne en strakke uitstraling, maar zorgt ook voor meer lichtinval en ruimtegevoel. Ideaal dus voor bijvoorbeeld een kantoorruimte, woonkamer of slaapkamer. Maak nu uw eigen glazen steellook scheidingswand en creëer een unieke en moderne uitstraling in uw interieur.

Wil je Cookies accepteren?