GELAAGD VEILIGHEIDS GLAS

Bij Glasmaatje bestelt u eenvoudig en snel gelaagd glas op maat. Op onze website vindt u de maatwerkmogelijkheden per product. U kunt uw bestelling ophalen op één van onze afhaallocaties of laten bezorgen door de ervaren logistiek van de fabrikant of door onze eigen logistiek op het aangegeven afleveradres. Gelaagd glas bestellen doet u eenvoudig en volledig op maat bij Glasmaatje!

incl. 21% btw €

41.75

excl. 21% btw €

34.50

art.nr.: p.glpvb-trs

incl. 21% btw €

94.86

excl. 21% btw €

78.40

art.nr.: p.glpvbtint

incl. 21% btw €

69.58

excl. 21% btw €

57.50

art.nr.: glpvb-mat

incl. 21% btw €

177.87

excl. 21% btw €

147.00

art.nr.: c.stop-z

incl. 21% btw €

1,072.21

excl. 21% btw €

886.12

art.nr.: glpvb-opt


Wat is gelaagd glas?

Gelaagd glas is doorvalveilig glas. Dit type veiligheidsglas bestaat uit twee glaslagen die aan elkaar zijn gewalst met een speciale tussenlaag. Het wordt geproduceerd door het glas en de tussenlaag (transparante pvb-folie) onder hoge druk en hoge temperaturen te lamineren. Polyvinylbutyral of PVB is een polymeer dat gesynthetiseerd wordt uit polyvinylalcohol. PVB wordt vooral verwerkt tot transparante, klevende folies die tussen de lagen worden geplaatst van gelaagd glas of veiligheidsglas, onder meer ook in ramen van auto’s. PVB helpt de energie te absorberen van een impact op het glas en de scherven blijven aan de PVB-laag vastgekleefd.

Voordelen van gelaagd glas

Gelaagd glas biedt verschillende voordelen, waaronder verbeterde veiligheid. Wanneer het glas breekt, blijven de gebroken stukken aan de tussenlaag kleven, waardoor de kans op verwondingen door rondvliegend glas wordt verminderd. Het glas heeft ook een geluidsisolerende werking, blokkeert UV-straling en vermindert inbraakrisico's. Let op: standaard gelaagd glas is dus wel veiliger dan gewoon glas, maar het is niet sterker dan standaard enkel glas.

Waarom bestellen bij Glasmaatje?

Wij zijn al meer dan 10 jaar de specialist in alle soorten glas en toepassingen van glas. U geniet bij ons van ruime mogelijkheden in het bestellen van topkwaliteit glas en alle benodigdheden. In ons aanbod vindt u betaalbaar glaswerk dat professioneel wordt geleverd, zodat u zorgeloos uw glaswerk kunt bestellen. Wij bezorgen in Nederland, België en Duitsland, maar beschikken ook over meerdere afhaallocaties. Wanneer u uw glas op maat bij Glasmaatje bestelt bent u verzekerd van:
  • Glas van A-kwaliteit met KOMO certificering
  • Levering door ervaren logistiek
  • 10 jaar fabrieksgarantie op lek- en blindslag (dubbelglas)
Ook voor alle andere soorten enkelglas bent u bij ons het juiste adres. Zo vindt u binnen ons assortiment ook figuurglas, beloopbaar glas, gehard veiligheidsglas en gekleurd glas

Toepasbaarheden van gelaagd glas

Dit glas is zeer geschikt voor dakbeglazing of wandbeglazing voor een overkapping, veranda, serre, afdak waar veiligheid belangrijk is. Je kunt er niet doorheen vallen vanwege de extra taaie folies tussen de 2 glaslagen. Het ziet eruit als gewoon glas, alleen aan de rand zie je de gelaagdheid. Tevens kan gelaagd glas gebruikt worden voor glazen balustrades, glazen scheidingswanden en windschermen, tuinschermen, schuttingen met bijvoorbeeld een glasprofiel of glasklemmen. De bovengenoemde toepassingen zijn slechts enkele voorbeelden. Gelaagd glas kan ook worden gebruikt in andere situaties waar veiligheid, geluidsisolatie en bescherming tegen UV-straling gewenst zijn.  Let op: gelaagd glas blijft enkelglas en is niet extra isolerend qua koude/warmte maar wel qua geluid. Er zijn ook speciale akoustische folies. Ook zijn er gekleurde, getinte folies voor een mooie kleur uitstraling.

Gelaagd glas kopen? Ontdek onze maatwerk mogelijkheden!

Wilt u gelaagd glas kopen? Glas op maat bestelt u eenvoudig bij Glasmaatje door ons bestelproces te volgen. Kies uw gewenste glassoort en geef de gewenste glasdikte, de maten, randafwerking en bewerkingen door. U bestelt het glas eenvoudig via onze webshop. U hoeft zich geen zorgen te maken over de kwaliteit van ons glas. Wij leveren uitsluitend glas van A-kwaliteit met KOMO certificering. De verwachte levertijd is 3 á 4 weken.  Ook voor alle andere soorten glas bent u bij ons het juiste adres. Zo vindt u binnen ons assortiment ook glazen keuken achterwand, beloopbaar glas, gehard glas en isolatieglas(hr).

VEEL GESTELDE VRAGEN

Een aantal veelgestelde vragen hebben we hieronder beantwoord. Heeft u andere vragen, dan kunt u de klantenservice raadplegen. Is uw vraag niet beantwoord na het raadplegen van onze klantenservice, dan kunt u altijd contact opnemen. We vragen u alvorens ons te bellen uw vraag aan ons te stellen via e-mail.
Nee, dit zijn twee verschillende glasbewerkingen. Gelaagd glas verwijst naar een constructie waarbij twee of meer glaslagen worden samengevoegd met een tussenlaag. Getint glas daarentegen heeft een speciale kleurcoating om de hoeveelheid zonlicht en warmte die door het glas naar binnen komt te verminderen
Ja, het glas kan worden gecombineerd met andere glasbehandelingen zoals zonwerende coatings, geluidsisolerende films of coatings met lage emissie. Deze combinaties kunnen de functionaliteit en prestaties van het glas verder verbeteren.
Gehard glas is sterker dan gelaagd glas en zal bij breuk in kleine, veilige stukjes uiteenvallen. Gelaagd glas blijft echter aan de tussenlaag kleven, waardoor het risico op letsel door rondvliegend glas wordt verminderd. Als veiligheid bij breuk een belangrijke factor is, kan gelaagd glas de voorkeur hebben. Ook wanneer inbraakpreventie of geluidsisolatie een belangrijke reden is om het glas te plaatsen, is het raadzaam om te kiezen voor gelaagd glas.