GEHARD GELAAGD GLAS

Gehard Gelaagd glas is extra sterk en veilig glas. Iedereen kent het gebruik als voorruit van een auto. Het is door het harden 5x sterker en is niet gevoelig voor hitte of snelle afkoeling waardoor geen risico op thermische breuk. Geschikt voor glazen dak waar hoge eisen aan gesteld wordt, geschikt voor doorvalveilige balustrade met vloerprofiel of glaspunthouders waarvoor er gaten in het glas gemaakt moeten worden en voor een extra sterk windscherm.

incl. 21% btw €

156.09

excl. 21% btw €

129.00

art.nr.: gl-gh-pvb-12-1

incl. 21% btw €

233.17

excl. 21% btw €

192.70

art.nr.: gl-gh-pvb-2

incl. 21% btw €

225.06

excl. 21% btw €

186.00

art.nr.: gl-gh-pvb-12


Gehard gelaagd glas informatie

Dit glas is de beste keuze voor iedereen die op zoek is naar hoogwaardig, veilig en mooi glas voor verschillende toepassingen. In ons assortiment vind je een aantal uitvoeringen van gehard gelaagd glasopties, waaronder zowel transparant glas als glas met een kleurtint. Je kan er ook kiezen voor een andere vorm dan vierkant of rechthoekig. Ook kan je kiezen voor een glasbewerking als gaten die je nodig kan hebben voor het glasbeslag voor montage van een balustrade. De bronze en grijze tinten, ook wel bekend als rookglas, geven een unieke uitstraling die past in een moderne of klassieke interieur van huis en tuin. Gehard gelaagd glas is ideaal voor toepassingen zoals balustrades, glazen wanden en glazen daken. Het biedt zowel veiligheid als en functionaliteit.

Veel gestelde Vragen:

Wat is gehard gelaagd glas?

Gehard gelaagd glas is een type veiligheidsglas dat bestaat uit twee of meer glaslagen met daartussen twee sterke folies geperst. Het glas is alvorens samen te persen eerst gehard waardoor het 5x sterker is geworden en bestand is tegen breuk door hitte of grotere temperatuurwisselingen. Dit maakt het glas sterker en veiliger dan gewoon glas.

Wat zijn de voordelen van transparant gehard gelaagd glas?

Transparant gehard gelaagd glas biedt een helder zicht en een strakke, moderne uitstraling. Het is ook zeer duurzaam en veilig, ideaal voor zowel binnen- als buitentoepassingen.

Waarom zou ik kiezen voor rookglas?

Rookglas, beschikbaar in bronze en grijze tinten, biedt niet alleen een unieke esthetische aantrekkingskracht maar zorgt ook voor een subtiele privacy en zonwering, zonder afbreuk te doen aan natuurlijk licht.

Is gehard gelaagd glas geschikt voor buitengebruik?

Ja, vanwege zijn sterkte en duurzaamheid is gehard gelaagd glas uitstekend geschikt voor buitentoepassingen zoals balustrades, glazen wanden en daken.

Hoe onderhoud ik gehard gelaagd glas?

Gehard gelaagd glas is onderhoudsvriendelijk. Regelmatige reiniging met een niet-schurend reinigingsmiddel en een zachte doek is voldoende om het glas helder en mooi te houden.