DOUCHECABINE OP MAAT

Een glazen douchecabine op maat stelt u eenvoudig samen bij Glasmaatje. Een prachtige glazen douchecabine is voor iedere badkamer een aanwinst.

Uw droom cabine stelt u eenvoudig online samen. Zo kunt u kiezen uit enkel een glazen douchewand voor een inloopdouche of een complete cabine inclusief douchedeur. Afhankelijk van uw ruimte, wensen en behoeften kunt u bij Glasmaatje eenvoudig uw douchecabine, douchedeur of douchewand op maat bestellen. Het is eenvoudiger dan u denkt.

Montage Tips

Tip 1. Hang een douchewand ca. 2mm boven de tegels i.v.m. spanningsbreuk. Kit deze kier af met sanitairkit. Je kunt daar ook U-profiel plaatsen of een glasklem voor glas aan muur/vloer/plafond (glasklem heeft glasbewerking nodig).
Tip 2. Een douchewand is pas stabiel als hij aan 3 zijden vast staat (kitrand onderzijde telt mee). Daarvoor is bijvoorbeeld een stabilisatiestang benodigd. (tenzij bevestiging glas in of aan plafond).

Montage Video – douchedeur met losse scharnieren

Montage Video – douchedeur met scharnierprofiel


Douchecabine op maat

Een glazen douchecabine op maat stelt u eenvoudig samen bij Glasmaatje. Een prachtige glazen douchecabine is voor iedere badkamer een aanwinst. Uw droom cabine stelt u eenvoudig online samen. Zo kunt u kiezen uit enkel een glazen douchewand of een complete cabine inclusief douchedeur. Afhankelijk van uw ruimte, wensen en behoeften kunt u bij Glasmaatje eenvoudig uw douchecabine, douchedeur of douchewand op maat bestellen. Het is eenvoudiger dan u denkt. 

Waarom een douche op maat? 

Alles producten van Glasmaatje zijn maatwerk. Zo kunnen wij en u op ieder detail letten en de perfecte douchecabine afleveren. Wij begrijpen maar al te goed dan een douchecabine op maat een flinke uitgave is. U wilt daarom een douchecabine die volledig naar wens is. Dit is bij Glasmaatje mogelijk. De afmetingen en afwerkingen kunnen tot in het detail worden vastgelegd. Deze details bepalen de uitstraling van uw badkamer. Een douchecabine op maat bestelt u eenvoudig online bij Glasmaatje. 

Welk soort glas voor een douchecabine op maat?

Een douchewand en douchedeur worden gemaakt van gehard veiligheidsglas. Gehard glas is een speciaal soort glas. Dit type glas is vijf keer sterker dan regulier glas en is daarentegen ook geschikt tegen schokken en grote temperatuurverschillen. Ideaal dus voor in de badkamer! Een ander belangrijk kenmerk is dat gehard veiligheidsglas bij een breuk in duizenden stukjes springt. Dit maakt het glas bij een breuk ook een stuk veiliger omdat er geen grote scherpe scherven worden gevormd.  Gehard glas wordt gemaakt van regulier glas en kan niet worden gesneden of worden bewerkt. Het is daarom altijd maatwerk! Eerst worden de maten bepaald en eventueel bewerkt met gaten en/of randafwerking. Vervolgens wordt het in een speciale oven tot 600°C verhit. Hierdoor wordt het glas week en zet het uit. Vervolgens wordt het gecontroleerd afgekoeld. Hierdoor ontstaan er spanningen ins het glas. Deze spanningen zorgen ervoor dat het glas sterker wordt en bij een breuk in duizenden stukjes breekt. 

De voordelen van een glazen douchecabine op maat?

Een douche op maat heeft veel voordelen. Wij hebben ze voor je opgesomd:
 • Past in elke badkamer
 • U bepaalt de maten en afwerkingen
 • Met een cabine voorkomt u wateroverlast in de badkamer
 • Gemaakt hoogwaardig veiligheidsglas.
 • industriële douchecabine op maat
 • Douchewand op maat zwart profiel
 • Goud douchecabine op maat
 • Rvs douchecabine op maat
 • Douchecabine op maat met schuifdeur

Waarom een douchecabine op maat bestellen?

Als het met standaard opstellingen die overal te koop zijn niet lukt. Als het net niet past en je hebt een andere maat nodig of een uitsparing onder een schuin dak. Een glazen douchecabine op maat is eenvoudig online via onze webshop te bestellen. Je kan de opstelling van wand en/of deur eenvoudig 1 voor 1 in de winkelmand plaatsen. De verschillende stappen die moeten worden genomen hebben wij hieronder voor je uitgeschreven:
 1. Bepaal de maten. Meet deze exact strak op de mm.
 2. Kies uw glazen douchedeur en/of douchewand. Vul je strak gemeten maten in en kies de glassoort in transparant, mat glas of figuurglas of één van de andere soorten.
 3. Kies het benodigde glasbeslag voor de montage.
 4. Kies de deurknop en/of afdichtingsstrippen.

1. Bepaal de maten

Alvorens u uw soort cabine bestelt is het uiteraard van belang om de opstelling en maten te bepalen. Kies u enkel voor een glazen douchewand of een cabine inclusief douchedeur. Weet u dit dan kunt de maten bepalen. De maten dient u in millimeter (mm) in te vullen. U meet de maten als volgt:
 1. De breedte; meet de breedte op 3 punten. Meet de breedte boven, onder en in het midden. Neem van deze drie maten de kleinste maat.
 2. De hoogte; meet op twee punten de hoogte. Van linksboven naar onder en rechtsboven naar onder. Wilt u boven de deur of wand ruimte vrij laten, haal dan deze ruimte van de hoogte af. Hou daarmee ook rekening met de vloerbedekking en cement afdeklaag van tegels die nog op de vloer komen. Als u het glasbeslag en benodigdheden direct mee bestelt, rekenen wij de juiste maten van uw glas uit omdat glasklemmen, scharnieren, afdichtstrip en niet te vergeten het draaien van een deur ook ruimte nodig hebben.

2. Kies uw glazen douchewand op maat met deur

Heeft u de opstelling en maten bepaald? Dan kunt u deze invullen bij de glazen douchedeur en/of douchewand. U heeft bij ons keuze uit verschillende glaskleuren en diktes. Zijn de maten kleiner dan 700 x 1900 mm, kies dan een minimale glasdikte van 6 mm. Zijn de maten groter, kies dan voor een minimale dikte van 8 mm. Alle glasbewerkingen, geslepen en gepolijste randen, uitsparingen voor het glasbeslag in het glas zijn bij de prijs inbegrepen. Eventueel kan het glas ook gezandstraald of Clearshield gecoat worden. Tot slot kunt u, voor de garantie, een hardheid keurmerk stempel toevoegen en een bestand toevoegen. 

3. Kies het benodigde glasbeslag voor de ophanging

Uiteraard moet uw douchecabine stevig staan. U heeft hiervoor verschillende opties. U kunt het glas middels glasklemmen, wand-vloer-plafond profielen en stabilisatiestang vast zetten. Is de hoogte van een douchewand hoger dan 2000 mm, dan heeft u 3 glasklemmen nodig. Voor een douchedeur op maat kiest u bij een hoogte van 2000 mm 3 glasscharnieren. U kunt daarnaast kiezen voor een stabilisatie stang indien er extra stevigheid voor een vaste wand benodigd is. In principe staat een wand stabiel met bevestiging aan 3 zijden. Dus bij profiel aan de wand en profiel van kit op de vloer kan de wand nog bewegen wat niet altijd een probleem hoeft te zijn, maar indien gewenst is een wand dan vast met een stabilisatiestang. 

4. Kies de deurknop en/of afdichting.

Tot slot kunt u de deurknop en afdichting uitkiezen. U kunt kiezen voor een vingergat, knop en greep voor opening van douchedeur. Ook vindt u bij ons afdichtprofielen tegen spatwater en kit om zij- en onderkieren af te werken. De kieren zijn bij glasklemmen of scharnieren ca. 2/3 mm. 

Waarom kiezen voor Glasmaatje?

Wij zijn al meer dan 10 jaar de specialist in alle soorten glas en toepassingen van glas. U geniet bij ons van ruime mogelijkheden in het bestellen van topkwaliteit glas en alle benodigdheden. In ons aanbod vindt u betaalbaar glaswerk dat professioneel wordt geleverd, zodat u zorgeloos uw glaswerk kunt bestellen. Wij bezorgen in Nederland, België en Duitsland, maar beschikken ook over meerdere afhaallocaties. Wanneer u uw douchecabine op maat bij Glasmaatje bestelt bent u verzekerd van:
 • Glas van A-kwaliteit met KOMO certificering 
 • Levering door ervaren logistiek
 • 10 jaar fabrieksgarantie op lek- en blindslag (dubbelglas)
Ook voor alle andere soorten glas bent u bij ons het juiste adres. Zo vindt u binnen ons assortiment ook glazen keuken achterwand, beloopbaar glas, gehard glas en isolatieglas(hr)

VEELGESTELDE VRAGEN

Dit is geheel afhankelijk van uw voorkeuren. Kiest u enkel voor een glazen douchewand op maat, dan is dit uiteraard goedkoper dan een complete douchecabine op maat. Bij Glasmaatje geniet u van betaalbaar glaswerk van de hoogste kwaliteit
Omdat wij direct connecties met fabrikanten hebben kunnen wij een douchecabine binnen ca. 3 weken leveren. LET OP, dit is wel afhankelijk van het ontwerp en de aanvraag.
Uiteraard is de mogelijk. Alles is mogelijk met een douchecabine op maat. De breedte en hoogte, met of zonder douchedeur, het is allemaal mogelijk. Twijfelt u toch over het ontwerp? Neem dan contact op met een van onze specialisten. Zij helpen je graag verder!
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.
De maten meet je met je rolmaat of meetlat in millimeter (mm). Je meet strak precies de maat waar je de wand en/of deur wilt hebben. (je hoeft dus geen rekening met het glasbeslag te houden). Daarmee meet je bruto maten en wij bieden daarop PASGARANTIE. Je meet de maten als volgt: 1 De Breedte; meet de breedte op 3 punten. Indien mogelijk meet de breedte boven, onder en in het midden. Neem van deze drie maten de kleinste maat. 2 De Hoogte; meet op twee punten de hoogte. Van linksboven naar onder en rechtsboven naar onder. Wil je boven de deur of wand ruimte vrij laten, haal dan deze ruimte van de hoogte af. Dat is ook aan te raden als je geen ventilatie in je doucheruimte hebt. Anders creëer je een stoomcabine. Hou ook rekening met een douchebak of als op de vloer bijvoorbeeld nog de cement afdeklaag van tegels komt. Bestel het glasbeslag en andere benodigdheden direct mee! en rekenen wij de juiste maten van uw glas uit zodat glasklemmen, scharnieren, afdichtstrip en niet te vergeten het draaien van een deur ook ruimte nodig hebben. Daarvoor geven we je PASGARANTIE. Het gaat met jouw strak gemeten maten precies passen! Glasmaatje heeft daar al 10 jaar ervaring mee.