10% KORTING OP DE SOLAR VERANDA.
Met kortingscode Solar10 ontvang je 10% korting in de winkelwagen.

Veranda – E Carport – Zonnepanelen Overkapping.

Nog steeds zijn zonnepanelen een goede investering!  Lees hier uitgebreid

– Pext heeft het beste van twee werelden met elkaar gecombineerd. De douglas houten veranda met zonnepanelen dak! Een uniek product dat comfort en uitstraling combineert met het opwekken van duurzame stroom.

Het aluminium profielsysteem aan de bovenzijde is speciaal ontwikkeld voor de montage van de Europesche glas-glas bifacial zonnepanelen en is verkrijgbaar in drie kleuren, zodat deze altijd aansluit bij de kleurstijl uw woning!

incl. 21% btw €

1,860.70

excl. 21% btw €

1,537.77

art.nr.: 1410210

incl. 21% btw €

247.00

excl. 21% btw €

204.13

art.nr.: 2140000


Solar Veranda - Carport - Overkapping + Solarsysteem

Pext heeft het beste van twee werelden met elkaar gecombineerd. De houten veranda met zonnepanelen! Een uniek product dat comfort en uitstraling combineert met het opwekken van duurzame stroom. Met een houten veranda kunt u op ieder gewenst moment genieten van het buitenleven, vier seizoenen lang. Een veranda verbindt uw tuin met de woning en geeft meerwaarde aan het leef genot. De overkappingen van Pext worden zorgvuldig en met uiterste precisie op maat gemaakt, wat zorgt voor een veranda van top kwaliteit. Omdat een houten veranda gemaakt wordt van een natuurproduct, past dit perfect in uw omgeving van uw tuin. Het hout heeft een warme uitstraling welke authentiek is, maar toch hedendaags. Het aluminium profielsysteem aan de bovenzijde is speciaal ontwikkeld voor de montage van glas-glas zonnepanelen en is verkrijgbaar in drie kleuren, zodat deze altijd aansluit bij uw woning

Zonnepanelen

De Solar Veranda is voorzien van Solid 60 cells 370 Wp zonnepanelen. Dit paneel heeft de modernste Bifacial zonnecellen die zowel aan de bovenkant als de onderkant licht opvangen. Dit betekent dat wanneer het licht weerkaatst op de grond, de solar veranda ook aan de onderkant extra energie opwekt. Dit glas-glas paneel zorgt voor voldoende lichtdoorlatendheid De zonnepanelen worden geproduceerd in Europa en zijn van zeer hoge kwaliteit. Door de efficiëntie van de dubbelzijdige zonnecellen is het daadwerkelijke vermogen 370 Wp per paneel. Ook doordat het dak van de Solar Veranda onder een hoek staat van 10 graden, valt het zonlicht langer op de zonnecellen, waardoor de gemiddelde opbrengst zeer hoog is.
 • 60 efficiënte dubbelzijdige zonnecellen per paneel
 • POE gelamineerde folie voor optimale celbescherming
 • Klasse A brandbestendigheid
 • Zelfreinigende panelen
 • Bestendig tegen extreme piek belasting
 • 360 Wp opbrengst (front side)
 • 87% effiëntiegarantie 30 jaar
 • Geproduceerd in Europa
 • 30 jaar productgarantie op zonnepanelen
 • Cradle to Cradle zilver gecertificeerd

Omvormers

Wanneer er zonlicht op de cellen schijnt wordt licht omgezet in elektrische energie. Op de draden van de zonnepanelen staat dan een gelijkspanning. Om deze gelijkspanning bruikbaar te maken voor het elektriciteitsnet is een omvormer nodig. De omvormer maakt dan van de gelijkspanning een bruikbare wisselspanning welke synchroon loopt met het net, 50 Hz. Wanneer er sprake is van schaduwval op de panelen is het Solar Edge optimizer principe aan te bevelen. Met de solar kabels worden de panelen met de omvormer verbonden. Elk paneel krijgt een afzonderlijke optimizer (behalve bij de Solar Veranda met 6 panelen). Zo haalt het systeem het optimale rendement uit elk afzonderlijk paneel. Dit kan wel 15 tot 20% per jaar meer zijn dan bij een stringomvormer. Dit is ook terug te zien in een uitgebreid monitoringsysteem van Solar Edge. De optimizers kunnen worden weggewerkt achter de aluminium koof onder de zonnepanelen. De productgarantie op de omvormer is 12 jaar en op de optimizers 25 jaar. De panelen worden elk afzonderlijk op een optimizer aangesloten. Met de Solar kabels worden de optimizers met de omvormer verbonden. De bijbehorende omvormer kan zowel binnen als buiten geplaatst worden.

Montage van een Pext Solar Veranda

Op het moment dat de Solar Veranda gemonteerd wordt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er eerst een fundering staat. Deze fundering maak je met het gebruik van betonpoeren. Een betonpoer is – zoals de naam al zegt – gemaakt van beton. Dit beton zorgt ervoor dat uw bouwproject stevig staat bij bijvoorbeeld een storm of harde wind. Tevens zorgt de betonpoer ervoor dat het hout van de Solar Veranda niet in contact komt met regenwater. Pext heeft twee verschillende betonpoeren. Dit zijn de antraciet en de betonkleurige. De antraciet variant heeft een extra brede voet, waardoor deze steviger staat. De antraciet betonpoer heeft een hoogte van 60 centimeter. De betonkleurige betonpoer heeft een hoogte van 30 centimeter en een breedte van 25 centimeter aan de onderzijde. Daar bovenop zit een verstelbare voet. De hoogte van de verstelbare voet is aanpasbaar. Wanneer de fundering staat kun je beginnen met het monteren van de Solar Veranda. De Solar Veranda wordt geleverd als een compleet bouwpakket en is vooraf helemaal voorbereid. Dit houdt in dat de onderbouw vooraf is voorzien van alle inkepingen en dat het bovenbouwpakket voorzien is van alle gaten waar de schroeven moeten komen. Met de montagehandleiding is het vervolgens gemakkelijk, om de complete Solar Veranda te monteren in één dag

Aansluiting van de zonnepanelen

Voor de aansluiting van de zonnepanelen is het van belang, om dit te laten doen door een erkende installateur. Hierdoor bent verzekerd van correcte aansluiting van de zonnepanelen en de meterkast volgens de veiligheidsnorm NEN1010. Een erkende installateur kan je helpen bij het aanmelden van de installatie bij uw netbeheerder en het aanmaken van een monitoring account. Bij elke Solar Veranda leveren wij optioneel een bijpassende omvormer met een optimizerset. Verstandig is het om dit door uw eigen installateur te laten verzorgen. Er zijn meerdere mogelijkheden en fabrikanten alsook type omvormers. De aansluiting is afhankelijk van uw situatie en persoonlijke wensenpakket zoals een ev-lader, warmtepomp en zonnepanelen.

De voordelen van de Pext Solar Veranda:

 • Eenvoudig te monteren
 • Compleet pakket
 • Glas-glas zonnepanelen
 • Nederlands fabricaat
 • Muuraanbouw of vrijstaand
 • Hoge opbrengst
 • Duurzaam, solide en onderhoudsarm