Lichtstraat aanbouw

Wil je een aanbouw of heb je een bestaande aanbouw en wil je meer lichtinval creëren? Dan is een lichtstraat de juiste oplossing voor jou. Met een lichtstraat zorg je voor meer natuurlijk lichtinval. Onze lichtstraten kunnen op maat worden gemaakt, kunnen worden geïsoleerd en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Bestel je een lichtstraat bij Glasmaatje dan wordt deze als compleet pakket geleverd. Bekijk hieronder ons assortiment lichtstraten en bestel vandaag nog een lichtstraat op maat en zorg voor meer daglicht!

Met een Pext lichtstraat voeg je natuurlijk daglicht toe aan je woning, overkapping, serre of veranda. Uniek aan de lichtstraat van Pext is dat het een kant-en-klaar zelfbouwpakket is wat met de montagehandleiding eenvoudig te monteren is. Wordt geleverd in vaste binnen gat maat. Dat is tegelijkertijd de binnen opbouwmaat. Ook op maat online te bestellen! Nederlands fabrikant met een optimale prijs en kwaliteit verhouding!

De lichtstraat wordt onder hoge kwaliteitseisen in onze eigen fabriek in Dokkum geproduceerd. De geoptimaliseerde onderconstructie is opgebouwd uit onbehandeld duplo Douglas hardhout of een geïsoleerde opbouw constructie van hout welke twee laags gegrond is met zwaluwstaart verbindingen en geïsoleerde  zijpanelen. Als beglazing is de lichtstraat voorzien van Pilkington NSG gelaagd veiligheid glas voor de enkelglas douglas lichstraten en van Pilkington NSG geïsoleerd/gelaagd HR++ glas optioneel Suncool Zonwerend 71/39 (weert 61% van de warmte met 29% felle zonwering met UG waarde van 1.0 !) met een doorstekende bovenplaat (overlap) waardoor de afwatering maar ook de isolatie optimaal is (geen koudebrug) voor de meranti lichtstraat.

De lichtstraat is een zelfbouwpakket dat eenvoudig gemonteerd kan worden met de montagehandleiding in combinatie met de meegeleverde aluminium profielen met opleg- en beglazingsrubbers. Daardoor is dit daglichtsysteem gegarandeerd waterdicht (mits juist gemonteerd uiteraard).

Vind hieronder de montage bladen van Pext lichtstraten

Montage-Onderbouw Zadeldak

Montage Profielpakket-Zadeldak

Montage-Onderbouw-Lessenaarsdak

Montage-Profielpakket-Lessenaarsdak

Bij het pakket worden alle benodigde materialen en een duidelijke montagehandleiding geleverd. Het enige wat u zelf hoeft te doen:

  1. Gat in het dak maken
  2. De lichtstraat met montagehandleiding monteren
  3. Binnenkant afwerken

Tip: Om een waterdicht geheel te krijgen dient na de montage de dakbedekking (niet meegeleverd) te worden aangesloten. Het daklicht en de lichtstraten hebben een lichte hellingshoek van ca. 10 graden zodat water goed kan aflopen. Het complete zelfbouwpakket wordt onder hoge kwaliteitseisen in de Pext fabriek in Dokkum geproduceerd.


incl. 21% btw €

82.00

excl. 21% btw €

67.77

art.nr.: 7520000

incl. 21% btw €

1,009.32

excl. 21% btw €

834.15

art.nr.: 712000sun

incl. 21% btw €

1,400.01

excl. 21% btw €

1,157.03

art.nr.: 7220000

incl. 21% btw €

1,513.07

excl. 21% btw €

1,250.47

art.nr.: 7220000sun


Wat is een lessenaarsdak

Een lessenaarsdak is een lichtstraat met een enkele schuine zijde. Deze schuine zijde is voorzien van hoogwaardige glas dat voor de lichtinval zorgt. Dit zorgt ervoor dat het water goed kan weglopen. Een ander voordeel is dat het lessenaarsdak zowel op een plat dak als schuin dak is te plaatsen. Daarnaast kan een lessenaarsdak in het midden en tegen een gevel of muur worden geplaatst. Een ‘nadeel’ is dat het licht van één kant invalt en hierdoor minder lichtinval heeft dan een zadeldak. 

Verschillende daken

Een lessenaarsdak lichtstraat kan op verschillende soorten daken worden geplaatst. Of je meer daglicht wilt creëren in een aanbouw, overkapping of een andere donkere ruimte. Het kan met een lichtstraat. Een lessenaarsdak heeft vele voordelen. Het is een stijlvolle oplossing die voor veel daglicht zorgt. Kies daarom een van onze Pext lichtstraten.

De voordelen van een lichtstraat

Een lichtstraat kent talloze voordelen. Het is daarom ook niet gek dat je lichtstraten steeds vaker in het straatbeeld terugziet. Een lichtstraat zorgt voor meer daglicht in een ruimte. Dit kunnen verschillende ruimtes zijn zoals een uitbouw, hal of overkapping.  Extra daglicht heeft een positief effect op het welzijn. Ook zijn onze lichtstraten van Pext eenvoudig te monteren en kunnen in verschillende kleuren en afmetingen geleverd worden. Binnen ons assortiment zijn er standaard maten beschikbaar maar ook een volledige maatwerk oplossing is mogelijk. Dit gaat tot de millimeter nauwkeurig.  Daarnaast zijn onze lichtstraten energie-efficiënt. In tegenstelling tot kunstmatige verlichting laat daglicht warmte door. De constructie van een zadeldak lichtstraat kan worden geïsoleerd en worden voorzien van HR++ isolatieglas. Of je nu gaat voor een zadeldak of een lessenaarsdak, een lichtstraat zorgt voor een fijne verlichte ruimte. Tot slot voegt het waarde toe aan jouw woning. 

Een ander type lichtstraat Zadeldak

Een ander type lichtstraat is een zadeldak. Ten opzichte van een lessenaarsdak heeft een zadeldak lichtstraat twee schuine zijden die licht doorlaten. De schuine zijden zorgen ervoor dat het water goed kan weglopen en voor extra daglicht. Waar een lessenaarsdak maar vanuit één zijde lichtinval heeft, heeft een zadeldak vanuit twee zijden lichtinval. Dit is een groot voordeel ten opzichte van een lessenaarsdak. 

Zorg voor meer daglicht met een lichtstraat lessenaarsdak

Zorg voor meer licht met een lichtstraat. Een lichtstraat kan eenvoudig op het dak van een uitbouw of overkapping worden geplaatst. Meer daglicht geeft een comfortabel gevoel, vergroot het woon- en werkplezier en laat een ruimte optisch groter lijken. De houten en kunststof constructies van Glasmaatje kunnen eenvoudig worden geplaatst. Onze lichtstraatconstructies worden op maat gemaakt en als compleet pakket geleverd. 

Lichtstraat lessenaarsdak op maat

Onze lichtstraten kunnen volledig op maat worden samengesteld. Zo hebben in onze lessenaarsdak lichtstraten meer dan 15 standaardafmetingen en keuze uit drie kleuren. De constructies kunnen in het antraciet (RAL 70160, zwart (RAL 9005) en wit (RAL 9010) worden uitgevoerd. Het is ook mogelijk om een lichtstraat tot millimeter nauwkeurig samen te stellen. Afhankelijk van de breedte kan je kiezen uit een 1 of 5-vaks lichtstraat.  Heb je verdere vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice. 

Lichtstraat zadeldak op maat bestellen bij Glasmaatje? 

Ben je overtuigd en wil je een lessenaarsdak lichtstraat op maat bestellen? Dan ben je bij Glasmaatje aan het juiste adres. Binnen ons assortiment vind je de meest hoogwaardige lichtstraten van Pext. De lichtstraten kunnen worden geïsoleerd en zijn voorzien van hoogwaardig geïsoleerd HR++ glas

De service van Glasmaatje

Wil je een lessenaarsdak lichtstraat bestellen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Glasmaatje is sinds 2013 een professionele webwinkel waar je veilig topkwaliteit lichtstraten, glas, scheidingswanden, klemprofielen van West-Europees fabricaat kan kopen. In ons aanbod vind je enkel glaswerk en profielen van de allerhoogste kwaliteit tegen een scherpe prijs. Wij bezorgen in Nederland, België en Duitsland, maar beschikken ook over meerdere afhaallocaties. Bijna al onze producten kunnen op maat worden gemaakt, zo ook een lichtstraat lessenaarsdak.

Waarom kiezen voor Glasmaatje 

Wanneer jij jouw zadeldak lichtstraat bij Glasmaatje bestelt ben je verzekerd van:
  • Glas van A-kwaliteit met KOMO certificering
  • Levering door ervaren logistiek
  • 10 jaar fabrieksgarantie op lek- en blindslag (dubbelglas)
  • Volledig op maat gemaakt 

Veel gestelde vragen

Een aantal veelgestelde vragen hebben we hieronder beantwoord. Heeft u andere vragen, dan kunt u de klantenservice raadplegen. Is uw vraag niet beantwoord na het raadplegen van onze klantenservice, dan kunt u altijd contact opnemen. 
Een lichtstraat is een constructie met glas die een ruimte van meer daglicht voorziet. Onze constructies worden op maat gemaakt en worden als complete pakketten geleverd
Een lichtstraat heeft talloze voordelen. Zo voegt het waarde toe, brengt het meer daglicht en is energie-efficiënt. 
  Zowel een lessenaarsdak als een zadeldak kan op een plat dak worden geplaatst. Beide kunnen in het midden worden geplaatst. Een lessenaarsdak zou ook tegen een gevel of muur geplaatst kunnen worden. 
Absoluut, onze lichtstraat wordt in verschillende uitvoeringen geleverd. Zo is er keuze uit een lessenaars- en zadeldak uitvoering, een antraciet, wit of zwarte uitvoering en kunt u kiezen uit HR++ of zonwerend glas? 
Onze lichtstraat constructies worden gemaakt van hout (douglas) of kunststof.
Absoluut, de breedtes en dieptes kunnen tot aan millimeter worden bepaald. Daarnaast zijn er verschillende kleuren mogelijk.  
Ja, onze lichtstraten zijn energie-efficiënt. Naast dat de constructies geïsoleerd kunnen worden, zijn ze uitgevoerd met isolerend HR++ glas. Daarnaast zorgt een lichtstraat voor meer daglicht, wat de ruimte kan doen verwarmen. 
Een lichtstraat heeft weinig onderhoud nodig. Wij raden het aan om de constructie jaarlijks schoon te maken. Daarnaast is het mogelijk om een houten constructie te verven.