Lichtstraat
Bestel je lichtstraat bij Glasmaatje. In ons assortiment vind je op maat gemaakte oplossingen voor diverse daken, eenvoudig zelf te installeren. Onze lichtstraten zijn uitgerust met hoogwaardig gelaagd glas, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over vallende scherven bij schade. Het glas is voorzien van PVB-folie, die ervoor zorgt dat het bij een breuk bijeen blijft.
Wat is een lichtstraat?
Een lichtstraat is een dakconstructie met meerdere ramen. Het wordt vaak gebruikt op daken van woningen, kantoren, overkappingen en veranda’s. De lichtstraten van Glasmaatje zijn gemaakt van douglas hout of grenen hout, gecombineerd met aluminium en andere degelijke en duurzame materialen. Dakconstructies voor afgesloten ruimtes kunnen worden voorzien van HR++ isolatieglas, zo gaat er nagenoeg geen warmte verloren.
Met een lichtstraat op je dak geniet je van de volgende voordelen:
- Toename van licht: Het laat meer daglicht binnen in de onderliggende ruimte, waardoor deze optisch groter lijkt.
- Effect op gemoedstoestand: De toename van natuurlijk daglicht kan je gemoedstoestand verbeteren, wat bijvoorbeeld kan bijdragen aan een hogere productiviteit.
- Waarde verhogend: Bovendien brengt een glazen dakconstructie een modern uiterlijk met zich mee, wat de waarde van je woning of kantoor kan verhogen.
Wil je meer weten over onze lichtstraten? Stuur nu direct je vraag naar info@glasmaatje.nl.
Een lichtstraat voor diverse daken
Wij leveren lichtstraten voor verschillende dakconstructies, zodat je verzekerd bent van de juiste oplossing voor jouw bouwproject. Je kunt kiezen voor een lessenaarsdak- of zadeldak.
Met een lessenaarsdak kies je voor een schuin aflopende constructie, waardoor regenwater goed kan wegstromen. Deze uitvoering is geschikt voor zowel platte- als schuine daken. Daarnaast kun je hem in het midden of vlakbij een gevel plaatsen. Bij deze constructie moet je er rekening mee houden dat het licht maar van één kant invalt.
Een zadeldak bestaat uit twee tegen elkaar geplaatste hellende dakdelen, waardoor het daglicht van twee kanten invalt. Ook bij dit model blijft het water niet liggen. Dit bouwwerk is geschikt als lichtstraat voor platte daken, zoals bij een overkapping of een andere aanbouw.
Stel je lichtstraat samen
Maak je eigen lichtstraat bouwpakket. Kies welke constructie je wilt gebruiken en begin met samenstellen. Maak gebruik van onze standaard maten, of voer je eigen afmetingen in. Vervolgens kies je in welke kleur we jouw zelfbouw lichtstraat moeten afleveren. Bij Glasmaatje bieden we drie RAL-kleuren aan: zwart, antraciet en wit.
Let op: onze standaard maten zijn de netto dagmaten, dit zijn de afmetingen van het gat in het dak en de afmetingen van de dakconstructie die daarover past.
Heb je hulp nodig bij het samenstellen? Neem gerust contact op met onze glasspecialisten via de klantenservice.
Hoe plaats je een lichtstraat?
Je plaatst je glazen dakconstructie met behulp van de meegeleverde montagehandleiding. Deze hebben wij overzichtelijk opgesteld, zodat je de dakconstructie bijna zonder hulp kunt installeren. Het enige wat je zelf hoeft te doen, is:
- Gat in het dak maken: Maak een gat in het dak en bestel een lichtstraat die aansluit op de afmetingen van het gat. Bekijk eventueel eerst onze standaard maten om te besparen op maatwerk.
- Binnenkant afwerken: Zorg dat je de binnenkant van het gat goed afwerkt. Maak scherpe randen glad met een zaag of slijper. Voorkom warmteverlies door het gat te isoleren met bijvoorbeeld schuim, isolatieplaten of isolatieband.
Let op: Voor een compleet waterdichte afwerking moet na de montage de dakbedekking (niet meegeleverd) worden aangesloten. Het daklicht en de lichtstraten hebben een lichte hellingshoek van ongeveer 10 graden, zodat het water goed kan aflopen. Het complete zelfbouwpakket wordt volgens hoge kwaliteitsnormen geproduceerd in de Pext fabriek in Dokkum.
Als je meer wilt weten over de maatvoering, verwijzen we je graag naar onze lichtstraat informatiepagina.
Waarom je lichtstraat bij Glasmaatje bestellen?
Bij Glasmaatje kiezen we altijd voor de hoogste kwaliteit, zodat je een lichtstraat ontvangt van hoogwaardig hout en aluminium, uitgerust met glas van Europese A-kwaliteit. Je stelt je dakconstructie eenvoudig samen met behulp van onze gebruiksvriendelijke configurator. Vervolgens kies je voor levering aan huis of onze afhaalservice. Naast bezorging in Nederland, leveren wij ook aan huis in België en Duitsland. Wil je een lichtstraat bestellen? Misschien kun je het geheel compleet maken met één van onze glazen scheidingswanden of een glazen balustrade. Voeg bijvoorbeeld een scheidingswand toe aan je veranda, of maak het dakterras af met een balustrade.
Bestel nu je lichtstraat bij Glasmaatje en profiteer van:
- Veilige en verzekerde levering aan huis
- Maatadvies en persoonlijke service van gecertificeerde glasspecialisten
- Een dakconstructie met EU-goedgekeurd veiligheidsglas
- Een eenvoudig bestelproces
Wij helpen je graag verder, bel nu: +31 0180 631696. Of stel direct je lichtstraat bouwpakket samen.
Veel gestelde vragen
De prijs van je lichtstraat is afhankelijk van de afmetingen en het aantal ramen. Na het kiezen van de afmeting wordt de prijs automatisch aangepast.
Nee, maar je kunt ons wel vragen stellen over de meegeleverde montagehandleiding. Stuur je vraag naar info@glasmaatje.nl.
Wij raden aan om je glazen dakconstructie jaarlijks schoon te maken en de houtconstructie indien nodig bij te werken door deze te verven.
Ja, wij leveren je bestelling verzekerd tot aan de eerste deur op de begane grond. Indien je andere afleveringswensen hebt, kun je contact met ons opnemen. Wij leveren niet op de Waddeneilanden of op locaties waar een vergunning vereist is.
Bestellingen boven € 750 worden gratis bezorgd, dus je betaalt geen verzendkosten voor je lichtstraat.
Kies tijdens het afhandelen van je bestelling voor afhalen. Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvang je van ons een e-mail met een afhaaldatum. Vanaf die datum heb je 4 werkweken de tijd om je lichtstraat in Dokkum of Zevenhuizen (Zuid-Holland) op te halen.
Let op: Bij afhalen vervallen onze verzekeringsvoorwaarden, waardoor er geen recht is op een uitkering voor schade die tijdens het vervoer ontstaat.