Lichtstraat op maat kopen?

Wil je extra veel daglicht in huis of overkapping? Dan is een lichtstraat de juiste oplossing! Met een lichtstraat zorg je voor meer daglicht in een uitbouw, veranda, overkapping of hal. Onze lichtstraten worden op maat gemaakt en als een compleet pakket geleverd. Bekijk hieronder ons assortiment lichtstraten en bestel vandaag nog een lichtstraat op maat en zorg voor meer daglicht!

Met een Pext lichtstraat voeg je natuurlijk daglicht toe aan je woning, overkapping, serre of veranda. Uniek aan de lichtstraat van Pext is dat het een kant-en-klaar zelfbouwpakket is wat met de montagehandleiding eenvoudig te monteren is. Wordt geleverd in vaste binnen gat maat. Dat is tegelijkertijd de binnen opbouwmaat. Ook op maat online te bestellen! Nederlands fabrikant met een optimale prijs en kwaliteit verhouding!

De lichtstraat wordt onder hoge kwaliteitseisen in onze eigen fabriek in Dokkum geproduceerd. De geoptimaliseerde onderconstructie is opgebouwd uit onbehandeld duplo Douglas hardhout of een geïsoleerde opbouw constructie van hout welke twee laags gegrond is met zwaluwstaart verbindingen en geïsoleerde  zijpanelen. Als beglazing is de lichtstraat voorzien van Pilkington NSG gelaagd veiligheid glas voor de enkelglas douglas lichstraten en van Pilkington NSG geïsoleerd/gelaagd HR++ glas optioneel Suncool Zonwerend 71/39 (weert 61% van de warmte met 29% felle zonwering met UG waarde van 1.0 !) met een doorstekende bovenplaat (overlap) waardoor de afwatering maar ook de isolatie optimaal is (geen koudebrug) voor de meranti lichtstraat.

De lichtstraat is een zelfbouwpakket dat eenvoudig gemonteerd kan worden met de montagehandleiding in combinatie met de meegeleverde aluminium profielen met opleg- en beglazingsrubbers. Daardoor is dit daglichtsysteem gegarandeerd waterdicht (mits juist gemonteerd uiteraard).

Vind hieronder de montage bladen van Pext lichtstraten

Montage-Onderbouw Zadeldak

Montage Profielpakket-Zadeldak

Montage-Onderbouw-Lessenaarsdak

Montage-Profielpakket-Lessenaarsdak

Bij het pakket worden alle benodigde materialen en een duidelijke montagehandleiding geleverd. Het enige wat u zelf hoeft te doen:

  1. Gat in het dak maken
  2. De lichtstraat met montagehandleiding monteren
  3. Binnenkant afwerken

Tip: Om een waterdicht geheel te krijgen dient na de montage de dakbedekking (niet meegeleverd) te worden aangesloten. Het daklicht en de lichtstraten hebben een lichte hellingshoek van ca. 10 graden zodat water goed kan aflopen. Het complete zelfbouwpakket wordt onder hoge kwaliteitseisen in de Pext fabriek in Dokkum geproduceerd.


Wat is een lichtstraat?

Een lichtstraat is een glazen venster in een dak dat voor meer daglicht zorgt. Een lichtstraat kan onder andere in het dak van een veranda, hal, overkapping of uitbouw worden geplaatst. Het glas zorgt ervoor dat het daglicht de ruimte kan bereiken wat verschillende voordelen met zich meebrengt. Een lichtstraat zorgt voor meer daglicht, laat een ruimte optisch groter lijken en voegt waarde toe. 

Wat zijn de voordelen van een lichtstraat?

Lichtstraten worden steeds vaker gebruikt in nieuwe gebouwen maar kan je ook eenvoudig in een huidige constructie plaatsen. Dat lichtstraten in constructies steeds vaker terugkomen is niet vreemd. Zo heeft een lichtstraat talloze voordelen. Zo wordt de functionaliteit en esthetiek verbeterd. De transparante openingen zorgen ervoor dat het daglicht de ruimte kan bereiken. Daarnaast zijn lichtstraten energie-efficiënt en heeft een positief effect op het welzijn. In tegenstelling tot kunstmatige verlichting laat een lichtstraat warmte door. De constructie kan worden geïsoleerd en wordt voorzien van HR++ isolatieglas waardoor er nagenoeg geen warmte verloren gaat.

Een lichtstraat kan in verschillende vormen en maten worden gerealiseerd. Dit is onder andere afhankelijk van het dak en het gewenste effect. Of je nu gaat voor een zadel- of lessenaarsdak, een lichtstraat zorgt voor een fijne verlichte ruimte. Ook voegt het waarde toe aan een woning. Dit maakt het een een slimme investering om de schoonheid en functionaliteit van een woning te verbeteren.

Lichtstraten kunnen overal geplaatst worden. Of je nu meer daglicht wil in een uitbouw, kantoorpand of veranda. Het is mogelijk met een van onze lichtstraten op maat!

Lichtstraat voor verschillende daken

Binnen ons assortiment vind je verschillende soorten lichtstraten, bestemd voor verschillende dakconstructies. Afhankelijk van de dakconstructie kan je kiezen voor een lessenaars- of zadeldak. 

Een lessenaarsdak is een schuin aflopende lichtstraat en een zadeldak heeft een karakteristieke dakvorm met twee tegen elkaar geplaatste hellende dakdelen. Dit type lichtstraat helt dus over naar één kant. Dit zorgt ervoor dat het water goed kan weglopen. Een ander voordeel is dat het lessenaarsdak zowel op een plat dak als schuin dak is te plaatsen. Daarnaast kan een lessenaarsdak in het midden en tegen een gevel of muur te plaatsen zijn. Een ‘nadeel’ is dat het licht van één kant invalt.

Met een zadeldak lichtstraat kan meer lichtinval worden gecreëerd dan met een lessenaarsdak. Dit komt doordat een zadeldak twee schuine zijden heeft en dus vanuit twee zijden lichtinval kan creëren en met de schuine constructie het regenwater goed kan laten weglopen. Daarnaast oogt het ruimtelijk, luxe en elegant. 

Een lichtstraat in een overkapping

Het is ook mogelijk om een lichtstraat in een overkapping of lichtstraat te plaatsen. Zodoende behoudt je daglicht in een overkapping of veranda, maar geniet je ook van de voordelen. Daarnaast is het ook mogelijk om een overkapping te voorzien van een steellook glazen wand. Zo creëer je nog meer licht!

Lichtstraat op maat bestellen bij Glasmaatje?

Ben je overtuigd en wil je een lichtstraat op maat bestellen? Dan ben je bij Glasmaatje aan het juiste adres. Wij bieden enkel de meest hoogwaardige lichtstraten van Pext aan. De lichtstraten kunnen worden geïsoleerd en zijn voorzien van hoogwaardig geïsoleerd HR++ glas.

Daarnaast is het ook mogelijk om een lichtstraat in verschillende kleuren uit te voeren. De constructies kunnen in het zwart, antraciet of wit worden geleverd. 

De service van Glasmaatje

Wil je een lichtstraat op maat bestellen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Glasmaatje is sinds 2013 een professionele webwinkel waar je veilig topkwaliteit lichtstraten, glas, scheidingswanden, klemprofielen van West-Europees fabricaat kan kopen. In ons aanbod vind je enkel glaswerk en profielen van de allerhoogste kwaliteit tegen een scherpe prijs. Wij bezorgen in Nederland, België en Duitsland, maar beschikken ook over meerdere afhaallocaties. 

Waarom kiezen voor Glasmaatje 

Wanneer u uw lichtstraat bij Glasmaatje bestelt ben je verzekerd van:

  • Glas van A-kwaliteit met KOMO certificering
  • Levering door ervaren logistiek
  • 10 jaar fabrieksgarantie op lek- en blindslag (dubbelglas)
  • Volledig op maat gemaakt 

Veel gestelde vragen

Een aantal veelgestelde vragen hebben we hieronder beantwoord.

Heeft u andere vragen, dan kunt u de klantenservice raadplegen. Is uw vraag niet beantwoord na het raadplegen van onze klantenservice, dan kunt u altijd contact opnemen. 

Een lichtstraat is een constructie met glas die een ruimte van meer daglicht voorziet. Onze constructies worden op maat gemaakt en worden als complete pakketten geleverd

Een lichtstraat heeft talloze voordelen. Zo voegt het waarde toe, brengt het meer daglicht en is energie-efficiënt. 

Absoluut, onze lichtstraat wordt in verschillende uitvoeringen geleverd. Zo is er keuze uit een lessenaars- en zadeldak uitvoering, een antraciet, wit of zwarte uitvoering en kunt u kiezen uit HR++ of zonwerend glas? 

Onze lichtstraat constructies worden gemaakt van hout (douglas) of kunststof.

Absoluut, de breedtes en dieptes kunnen tot aan millimeter worden bepaald. Daarnaast zijn er verschillende kleuren mogelijk.  

Ja, onze lichtstraten zijn energie-efficiënt. Naast dat de constructies geïsoleerd kunnen worden, zijn ze uitgevoerd met isolerend HR++ glas. Daarnaast zorgt een lichtstraat voor meer daglicht, wat de ruimte kan doen verwarmen. 

Een lichtstraat heeft weinig onderhoud nodig. Wij raden het aan om de constructie jaarlijks schoon te maken. Daarnaast is het mogelijk om een houten constructie te verven