ENKEL GLAS

Bij Glasmaatje koop je diverse soorten enkel glas. Wij verkopen ons glas voor een aantrekkelijke prijs en leveren deze snel en verzekerd bij je af. Je geeft eenvoudig de gewenste glasbewerkingen door met behulp van onze glasconfigurator.


Wat is enkel glas?

Enkel glas, ook wel floatglas genoemd, is het fundament van de meeste glassoorten. Het produceren van speciaal glas, zoals dubbel-, geluidswerend- en veiligheidsglas begint bij het maken van floatglas.

Door glas te smelten in een oven/float, kan het in een vorm gegoten worden. Deze vorm is gevuld met vloeibaar tin, waarop het glas blijft drijven. Na het afkoelen, kan het glas als enkel glas dienen of gebruikt worden voor de productie van speciaal glas.

Hoe herken je enkel glas?

Floatglas bestaat uit één glasplaat, als je het naast dubbel glas legt, is het direct herkenbaar. Dubbele beglazing maakt namelijk gebruik van een aluminium strip, deze is te vinden tussen de twee glasplaten. Dit geldt ook voor HR++ glas.

Verschillende soorten enkel glas bestellen

Glasmaatje beschikt over een ruim assortiment enkel glas, waarbij elke soort zijn eigen voordelen heeft. Bij ons kun je de volgende soorten bestellen:

Standaard glas

Dit glas is helder en transparant. Wij verkopen ook standaard enkel glas met extra helderheid.

Getint glas

Met getint floatglas geef je jouw interieur een mooier uiterlijk. Het is lichtdoorlatend glas met een kleurtint. Bij Glasmaatje kun je dit glas bestellen met een bronzen, grijze of groene tint.

Matglas

Met matglas, ook wel satijnglas genoemd, creëer je meer privacy. Het heeft een hoge lichtdoorlatendheid en je kunt er lastig doorheen kijken.

Gelaagd glas

Deze glassoort is uitgerust met PVB-folie, wat het glas bij een breuk bijeen houdt. Zo ontstaan er geen grote scherven die verwondingen kunnen veroorzaken. Daarnaast is gelaagd enkel glas inbraakwerend, omdat het voor een inbreker moeilijk is om erdoorheen te komen. Gelaagd glas is officieel gemarkeerd als veiligheidsglas. Bij ons kun je dit glas ook bestellen met een grijze of bronzen tint, of voorzien van getinte folie.

Gehard glas

Dit glas valt net zoals gelaagd glas onder de categorie: veiligheidsglas. Gehard glas is 5 keer sterker dan standaard glas. Het is zeer geschikt voor in de keuken, omdat het hittebestendig is tot 400 graden Celsius. Als gehard enkel glas breekt, dan breekt het in zeer kleine stukjes, zo ontstaan er geen verwondingen. Gehard glas is niet alleen ideaal voor in de keuken, maar ook voor douchedeuren, douchewanden, binnendeuren en is beschikbaar als getint, figuur- of matglas.

Draadglas

In dit glas zit metaaldraad, wat het een industrieel uiterlijk geeft. Vroeger werd draadglas geclassificeerd als veiligheidsglas, tegenwoordig niet meer omdat het bij een breuk nog steeds verwondingen kan veroorzaken. De metaaldraad houdt het glas bij een breuk bij elkaar, waardoor het brandvertragend is en de snelle verspreiding van rook wordt voorkomen.

Figuurglas

Bij ons bestel je diverse soorten figuurglas. Met figuurglas geef je jouw huis een klassiek uiterlijk en creëer je meer privacy. Wij verkopen figuurglas met de meest bekende patronen, zoals crepi, chincilla, flutes canale, moru en waterdrup.

Gekleurd glas

Gebruik gekleurd glas in je interieur om meer sfeer te creëren. Het is zeer geschikt voor meubels, maar komt ook goed van pas in de keuken en badkamer. Dit glas is aan de achterzijde gelakt en leverbaar in elke standaard RAL-kleur. Het kan op maat worden gemaakt in zowel gehard glas als ongehard floatglas.

Monumentaal enkel glas

Vervang het glas van je monumentale pand met het monumentenglas van Glasmaatje. Ons monumentenglas is gelaagd, zo verhoog je de inbraakwerendheid van je pand, zonder het klassieke uiterlijk te verliezen.

Gecombineerd enkel glas

Bij Glasmaatje bieden we ook combinaties van verschillende glassoorten aan, zoals gehard gelaagd glas en zonwerend gelaagd glas.

Heb je hulp nodig bij het kiezen van het juiste glas? Neem nu contact op met een van onze glasspecialisten.

Waar kan ik enkel glas toepassen?

In principe kun je enkel glas overal toepassen. Echter, voor buitenbeglazing is het minder geschikt, omdat het een zeer lage isolerende werking heeft. Floatglas kom je voornamelijk tegen in binnenruimtes, denk aan glas in deuren en meubels.

Bovendien is het belangrijk om te kijken naar de voordelen van het enkel glas. Mat- en figuurglas wordt meestal toegepast in het toilet en de badkamer, omdat het privacy creëert. Gelaagd enkel glas is een veilige keuze voor verschillende omgevingen, zoals scholen, openbare gebouwen of woningen. Het biedt extra bescherming omdat niemand door het glas kan vallen.

Bedenk goed in welke ruimte of omgeving je het glas wilt gebruiken.

Wat zijn de verschillen tussen enkel glas, dubbel glas en triple glas?

Enkel glas is één laag glas. Dubbel glas bestaat (zoals de benaming het al verklapt) uit twee glasplaten, dit resulteert in een hogere isolatiewaarde van je woning.

Naast standaard dubbel glas, is er ook HR++ glas, dit dubbel glas is uitgerust met een coating en edelgas tussen de spouw. HR++ glas heeft dankzij de coating en het gas een nog hogere isolatiewaarde dan standaard dubbel glas.

Triple glas bestaat uit drie glasplaten, inclusief coating en edelgas, het heeft dus de hoogste isolatiewaarde.

Enkel glas verwijderen: ons advies

Wees altijd voorzichtig bij het verwijderen van glas, hanteer de volgende stappen:

  1. Draag altijd handschoenen van dik leer bij het verwijderen van glas, zo voorkom je verwondingen aan je handen.
  2. Haal eerst de grove stukken glas weg, laat de rest zitten voor later.
  3. Verwijder de kitrand uit de sponning met een stanleymes.
  4. Na het verwijderen van de kitrand, kun je de latjes verwijderen. Dit doe je door met een plamuurmes onder de latjes te wrikken.
  5. Als de latjes zijn verwijderd, kun je het overgebleven glas verwijderen.
  6. Tot slot maak je de sponning helemaal schoon, verwijder alle kit en schuimbandjes met een plamuurmes.

Twijfel je? Laat het glas dan verwijderen door een vakman.

Enkel glas op maat bestellen

Maak gebruik van onze glasconfigurator om je glas pasklaar te maken. Kies tussen verschillende diktes, laat de randen bewerken en voeg eventueel gaten en uitsparingen toe.

Heb je glas in een afwijkende vorm nodig? Geen probleem! Met behulp van onze configurator kies je uit diverse vormen, zoals een (halve) cirkel, driehoek of rechthoek met toog. Wij maken jouw glas op maat en zijn daarmee de glasleverancier voor al jouw projecten.

Staat jouw vorm er niet tussen? Upload dan direct je eigen mal of digitale tekening.

Waarom enkel glas bestellen bij glasspecialist Glasmaatje?

Glasmaatje levert sinds 2013 hoogwaardig glas op maat. Wij hanteren betaalbare prijzen en zorgen dat jouw enkel glas schadeloos wordt geleverd. Onze bezorgdienst levert niet alleen in Nederland, maar ook in België en Duitsland. Bovendien hebben we afhaallocaties door heel Nederland. Naast het bestellen van enkel glas, bestel je bij ons ook glasbeslag, zoals glasklemmen en scharnierprofielen.

Wanneer je enkel glas bij Glasmaatje koopt, ben je verzekerd van:

  • Europees A-kwaliteit glas
  • Schadeloze en verzekerde levering
  • Snelle levering en betaalbare prijzen
  • Uitstekend maatadvies

Kom nu in contact met onze glasspecialisten. Stuur je vraag naar: info@glasmaatje.nl, of bel direct: +31 18 06 31 696.

VEELGESTELDE VRAGEN

Dit hangt af van jouw voorkeuren. Tijdens het bewerken van jouw glas in onze glasconfigurator, zie je direct de prijs veranderen.

De dikte van enkel glas hangt af van de toepassing. Voor kleine ramen of decoratie wordt vaak 4-6 mm glas gebruikt. Voor grote ramen en meubels raden wij 8-10 mm glas aan, deze dikte zorgt voor extra stevigheid.

Wij beschikken over afhaallocaties in Zevenhuizen, Rotterdam, Amsterdam, Enschede en Heerenveen. Na het plaatsen van je bestelling krijg je binnen 3 tot 5 werkdagen een afhaalbericht met een geplande afhaaldatum. Wij adviseren om het glas binnen 1 werkweek (onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden) na de geplande afhaaldatum af te halen. Lukt dit niet? Neem dan contact met ons op. We sturen een afhaalbevestiging naar je e-mailadres zodra je de bestelling hebt opgehaald.

Ja, het is goedkoper dan dubbel glas. Maar op lange termijn kan dubbel glas goedkoper zijn vanwege betere isolatie, wat stookkosten verlaagd.

Nee, nieuwbouwprojecten moeten voldoen aan de isolatievereisten van het Bouwbesluit en de Energieprestatie-eisen (EPC). Wat betekent dat nieuwe gebouwen moeten beschikken over isolatieglas.

De verzendkosten zie je in de winkelwagen. Deze zijn afhankelijk van het totaalbedrag en de afleverlocatie.