SPIEGEL OP MAAT

Spiegels zijn er in verscheidene standaard of organische vormen en tint kleuren en kunnen toegepast worden in verschillende ruimtes in huis en tuin. In vergelijking met vroeger, zijn spiegels tegenwoordig het neusje van de zalm binnen een ruimte. Het is niet alleen een voorwerp, maar zorgt ook voor een mooie uitstraling en is vaak de eyecatcher aan een muur.

Spiegels kunnen natuurlijk ook erg mooi gecombineerd worden met gekleurde of houten lijsten of ledverlichting.
Ledverlichting achter de spiegel waar je optioneel gezandstraald doorzichtig mat patroon in kan laten maken.

incl. 21% btw €

28.80

excl. 21% btw €

23.80

art.nr.: Sp-T

incl. 21% btw €

37.52

excl. 21% btw €

31.01

art.nr.: SpTi

incl. 21% btw €

83.48

excl. 21% btw €

68.99

art.nr.: G1.SpTi

incl. 21% btw €

41.84

excl. 21% btw €

34.58

art.nr.: Spvl

incl. 21% btw €

171.86

excl. 21% btw €

142.03

art.nr.: p.Spmircp

incl. 21% btw €

171.86

excl. 21% btw €

142.03

art.nr.: p.SpPil

incl. 21% btw €

365.04

excl. 21% btw €

301.69

art.nr.: p.mirr6mm


Met een spiegel ga je optisch meer licht creëren.

Wil je een ruimte optisch groter laten lijken? Het mooie van het gebruik van een spiegel tegenover een raam is dat het daglicht zal reflecteren in de spiegel en zal zorgen dat de ruimte verlicht wordt. Het is bewezen dat mensen zich beter voelen als er voldoende licht aanwezig is in huis. Vooral in de donkere maanden zal dit zeker bijdragen aan een goed en positief effect voor de gezondheid. Dit kan alleen maar positief zijn voor een optimaal humeur!Mocht er in de ruimte geen daglicht aanwezig zijn, dat kun je dit simpelweg creëren door gebruik te maken van verlichting zoals hanglampen of een trendy staande lamp. Als je na een lange dag thuis komt en tot rust wilt komen kan een mooie, speelse spiegel niet ontbreken in uw cosy relaxhoek.

Gesproken over relaxhoeken. Er zijn ondenkbaar veel oplossingen om een woning ruimtelijker en lichter te maken, je kunt denken aan het plaatsen van een mooie glazen schuifwand aan huis https://glasmaatje.nl/glazen-scheidingswand. 

Voor een stoere, robuuste uitstraling met meer lichtval en diepgang is een steellook wand in een woning https://glasmaatje.nl/glazen-steellook-wand-en-profiel/ ook uitermate geschikt als roomdivider. Hoe meer glas, hoe meer licht er aanwezig zal zijn in huis. Tevens kun je dit effect ook creëren door het plaatsen van een glazen deur https://glasmaatje.nl/gehard-deurglas/ met daarin de mogelijkheid voor verschillende kleuren glas, zoals bijvoorbeeld extra helder glas of juist rookglas voor een mooie en luxe uitstraling.

Poly geslepen randen of Facet geslepen?

Poly geslepen randen houdt in dat de randen van de spiegel glad geslepen worden en deze hebben een kleine glimmende hoek.
Zonder polygeslepen is de rand scherp. Vaak wordt er dan een lijst omheen geplaatst. Dit is natuurlijk geschikt voor een spiegel met een mooie, gekleurde omlijsting. Denk eens aan een Eric Kuster interieur stijl. Dit past zeker binnen een elegante uitstraling met veel zwarte, gouden en bronzen tinten. Een organische vormspiegel met bijvoorbeeld een bronzen kleur mag zeker niet ontbreken en is momenteel de trend! Plaats deze aan een kale muur of boven je bank en de ruimte zal zeker meer harmonie en rust uitstralen. Wil je meer een industriële look creëren? Dit kan gemakkelijk door grijze spiegel met rookglas in een asymmetrische vorm op te hangen. Smaken verschillen, daarom zijn spiegels bij Glasmaatje verkrijgbaar in de kleuren verzilverd, grijs (rookglas) en brons. Qua vormen zijn er ook ontelbaar veel mogelijkheden. Een aantal voorbeelden hiervan zijn; ovaal, rond, trapezium, ellips. Afhankelijk van de situatie is er ook veel mogelijk. Stel dat je een spiegel zou wil plaatsen aan een muur met een schuine hoek en een stopcontact, kies dan voor een rechthoek met een afgeschuinde zijde en een rond gat.

Facet geslepen houdt in dat de randen van de spiegel een schuin geslepen zijde hebben in het oppervlak.
Dit facet slijpen is duurder dan poly geslepen spiegel maar geeft een mooi effect. Als de spiegel toch in een lijst gaat, is polyslijpen in combinatie met facet slijpen niet nodig.

De spiegel in verschillende ruimtes

Spiegels zijn niet alleen een eyecatcher in huis, maar zeker ook toepasbaar in openbare ruimtes zoals dansstudio’s, sportscholen, winkels en bedrijven. Dit zijn de zogenoemde Veiligheidsspiegels. Deze spiegels hebben een veiligheidsfolie aan de achterzijde en bij een breuk blijft de spiegel bij elkaar (geen scherpe glasscherven).

Badkamer

Wil je genieten van een mooie (chroom)spiegel in de badkamer als blikvanger? Bij Glasmaatje is dit ook verkrijgbaar met een eigen patroon voor ledverlichting! Upload daarvoor ook je tekening met het patroon zoals jij het wil. De Pilkington Mirrorpane zeker een aanrader voor de badkamer. Deze spiegel is vocht- en roestbestendig. Bestel ook zeker de spiegelverwarming om condens te voorkomen https://glasmaatje.nl/spiegelverwarming/

De spiegel kan worden gebruikt voor uiteenlopende interieur- en decoratieve toepassingen, zoals douchecabines, badkamers, hotellobby’s, fitness- of sportclubs, Aan beiden zijde is het een ondoorzichtige spiegel wat ook een heel mooi effect kan hebben voor een toepassing waar beiden zijden in gezien wordt.

Je eigen ontwerp

Bij Glasmaatje is er veel mogelijk qua maatwerk. Wij denken ook graag mee met je. Dit doen wij al 10 jaar met veel plezier! Daarom is het bij ons ook mogelijk om je eigen ontwerp aan te leveren d.m.v. een  mal of DWG/ XDF tekening. Ook randuitsparingen en gaten zijn ook mogelijk. Schroom zeker niet om contact met ons op te nemen om hierin mee te denken bij twijfel! Binnen een paar weken ben je verzekerd van een mooie eyecatcher die de ruimte zeker zal verrijken. De levertijd is ca. een week tot 2,5 week.

Tips voor het plaatsen van een spiegel of spiegelwand

  1. Een spiegel, ook als deze geschikt is voor vochtige ruimten, dient te kunnen “ademen”. Dat betekend dat er achter de spiegel ruimte is, zodat deze kan ventileren. Een spiegel die volledig is vastgelijmd op de wand en waar géén lucht bij kan, kan op den duur vochtvlekken (corrosie) gaan vertonen.
  2. Bij een spiegel zonder lijst is het verstandig een speciale bevestiging set te gebruiken https://glasmaatje.nl/spiegelmontage/
  3. Wil je de spiegel toch verlijmen, gebruik dan altijd speciale spiegellijm kit (https://glasmaatje.nl/spiegel-kit-en-gekleurd-gehard-glaspaneel-ottocoll-s16-310-ml/
  4. Breng deze in losse stroken van boven naar beneden op de spiegel aan. Zonder lussen waar vocht in kan komen te staan. Zorg dat er zo’n 15 cm ruimte tussen de lijmbanen zit.

VEEL GESTELDE VRAGEN

Bij Glasmaatje zijn spiegels te bestelen in verschillende soorten, afmetingen en kleuren.

Op de website onder Speciaal glas - Spiegel op maat kun je de o.a. de volgende spiegels bestellen:

 

Specials

 

 • Spiegel Safe 6 mm op maat (veiligheid spiegel met veiligheidsfolie)
  Bij breuk blijft de spiegel bij elkaar (geen scherpe glasscherven). Geschikt voor kast, keuken, badkamer, spiegelwand.
 • Spiegel 2-zijdig – Safe 6 mm op maat 33.1 (veiligheidsspiegel)
  Dit is een spiegel met een voor en achterzijde met daartussen een folielaag. Bij een breuk blijft de spiegel bij elkaar (geen scherpe glasscherven). Geschikt voor vitrinekastdeur, keuken, badkamer, douchewand, (verrijdbare) spiegelwand welke aan 2 zijden gebruikt wordt.
 • Spiegel 2-zijdig 6mm Mirropane™ Chrome Plus Vochtbestendig
  In blank verkrijgbaar en roestbestendig.
 • Spiegel – 6 mm Mirropane™ Chrome Spy – Smartspiegel / Confrontatiespiegel blank
 • Pilkington Chrome Spy spiegel biedt een onbelemmerd uitzicht aan de ene en met een spiegeleffect aan de andere kant.
  Uitermate geschikt voor onopgemerkt surveillance toepassingen, zoals in politiebureaus, banken, ziekenhuizen, magazijnen en bij de douane.
  Met een licht transmissiewaarde van 8% is dit glas ook bij uitstek geschikt voor Smart Mirror, Magic-Mirror of andere digitale beeld- en videotoepassingen.
  • Lichttransmissie: 8%
  • Lichtreflectie gecoate zijde: 48%
  • Lichtreflectie glaszijde: 8%

Eigenschappen:
– Confrontatiespiegel
– Hoge reflectie en lichttoetreding
– Corrosiebestendig
– Lamineerbaar
– Makkelijk hanteerbaar

 • Pilkington MirroView™ – (on)doorzichtig spiegelglas 6mm

Pilkington MirroView™ heeft een reflecterende spiegelcoating en is perfect te combineren met digitale toepassingen.
Het is een slimme oplossing om platte schermen, displays of touchscreens discreet te verbergen.

Als de display ‘uit’ is, is het een normale spiegel die de display verbergt.
Wanneer de display ‘aan’ wordt gezet, schijnt het beeld helder en duidelijk door het glas heen.
Dikte 6mm
Visueel doorzicht : 20%
Visuele reflectie : 74%

Pilkington MirroView™ is heel duurzaam en eenvoudig te hanteren, te transporteren en te verwerken (waaronder harden).
Pilkington MirroView™ heeft een onbeperkte levensduur. Door de harde pyrolytische coating gaat de kwaliteit en werking van de coating niet achteruit.

Pilkington MirroView™ 50/50 heeft dezelfde eigenschappen als Pilkington MirroView™, maar is speciaal ontworpen voor gebruik bij toepassingen met veel (omgevings) licht en heeft een lichtere kleur die neigt naar een warmer gele gloed aan de niet spiegelzijde in vergelijking met de gewone Mirroview die meer donkerder, grijzig aanzicht heeft aan de niet spiegelzijde en deze is meer geschikt in een donkerder omgeving als badkamer of bar.

Poly geslepen

Poly geslepen randen houdt in dat de randen van de spiegel glad geslepen worden en deze hebben een kleine glimmende hoek.

Zonder polygeslepen is de rand scherp. Vaak wordt er dan een lijst omheen geplaatst.

Facet geslepen

facet

Facet geslepen houdt in dat de randen van de spiegel een schuin geslepen zijde hebben in het oppervlak.
Dit facet slijpen is duurder dan poly geslepen spiegel maar geeft een mooi effect. Als de spiegel toch in een lijst gaat, is polyslijpen in combinatie met facet slijpen niet nodig.

Jazeker, wij zijn al 10 jaar gespecialiseerd in maatwerk glas, spiegels. maar ook  lichtstraten, veranda's, profielen op maat etc.

 1. Bij een spiegelwand, verdient het aanbeveling om de spiegel te plaatsen in spiegelprofielen https://glasmaatje.nl/spiegel-ophangsysteem-profi/

Langs de boven- en onderzijde van de spiegel wordt een profiel geplaatst waar de spiegelpanelen in worden geschoven. Op deze wijze hangt de spiegel vrij van de wand en kan voldoende ventileren.

Ook hier geldt; liever niet verlijmen. Als het echt niet anders kan, monteer de spiegel dan op de hierboven beschreven wijze.

 1. Bij zéér grote oppervlakken spiegelglas, raden wij je aan een speciaal veiligheidsfolie te gebruiken. Deze folie wordt aan de achterzijde van het glas aangebracht en voorkomt het uiteenvallen van de spiegel bij breuk. Let wel! De spiegel kan nog steeds breken, hij zal bij breuk echter niet meer uit elkaar vallen en een risico op letsel verkleinen.
 1. Je kunt ook Spiegel kleefband https://glasmaatje.nl/spiegelkleefband-pe-19mm-x-1mmx-10mtr/ Dit breng je aan in verticale stroken om de 20 cm. Voor extra beveiliging kun je ertussen spiegelkit/lijm strepen aanbrengen. Deze combinatie is ijzersterk! De ondergrond moet wel glad, vetvrij en droog zijn. In een vochtige ruimte dien je rondom de spiegel af te kitten met een zuurvrije kit om vochtplekken te voorkomen

Spiegels zijn een ware toevoeging aan elke ruimte. Het maakt niet uit of dit het toilet of de woonkamer is. Dit herken je vast wel, die snelle blik die je in de spiegel werpt op de gang voordat je de deur uitgaat? Of een leuke spiegel in een kinderkamer waarin je kindje zichzelf kan herkennen? De verschillende vormen, kleuren en afmetingen maken het mogelijk om hier ruim in te variëren. Een spiegel creëert diepte en reflecteert geluid en licht.

De levertijd van spiegels op maat is ca. een week tot 2,5 week. Ook afhankelijk welke bewerkingen je er extra nodig hebt.

Bij Glasmaatje kunt je ervoor kiezen om de spiegel op te halen.
Kies daarvoor één van de afhaallocaties die je in de winkelwagen ziet.
Je kan er ook voor kiezen om de spiegel te laten bezorgen. De bezorgkosten zijn afhankelijk van je afleveradres ( m.u.v. de Waddeneilanden).