ISOLATIEGLAS  STANDAARD EN ISOLATIEGLAS HR++ VOOR SUBSIDIE

Kies hier voor nieuw standaard Isolatieglas (luchtgevulde spouw) of voor een HR++ coating met een argongasgevulde extra isolerende spouw. Kies bij de S3 of S1A  voor een spouwbreedte van 14 of 15mm voor de maximale isolatiewaarde en kom in aanmerking voor subsidie. De meest gangbare glasdikte is 5mm buiten en 4mm binnen.

incl. 21% btw €

53.95

excl. 21% btw €

44.59

art.nr.: p.iso-stnd

incl. 21% btw €

58.24

excl. 21% btw €

48.13

art.nr.: p.iso-S1a


Wat is isolatieglas HR++ glas?

HR staat voor hoog rendement en is een verbeterde versie van het standaard dubbelglas. HR++ glas is dubbelglas met een isolerende argon gasvulling tussen beide glasplaten en een verbeterde warmte reflecterende coating. Deze combinatie zorgt ervoor dat HR++ glas een hoger rendement heeft dan standaard hoog rendementsglas en een beduidend hogere isolatiewaarde. 

Wat is isolatieglas?

HR++ is een type isolatieglas, maar wat houdt isolatieglas in? Onder isolatieglas wordt al het glas verstaan dat voor een betere isolatie zorgt dan enkel glas. Doorgaans bestaat isolatieglas uit twee glasplaten met daartussen een isolerend gas of lucht. De ruimte tussen de twee glasplaten heet de spouw en de spouw wordt gevuld met een isolerend glas. De meerdere glasplaten met daartussen een isolerend gas zorgen ervoor dat de warmte minder snel naar buiten trekt en binnenshuis blijft. Dit zorgt voor een betere isolerende werking dan enkel glas. Naast dubbel glas is er ook triple glas. Dit type glas heeft drie glasplaten met daartussen een isolerend gas.

Wat is het verschil tussen HR, HR+, HR++ en HR+++ glas?

Er zijn vandaag de dag vele verschillende soorten isolatieglas. Zo is er hoogrendementsglas (HR) maar ook HR+, HR++ en zelfs HR+++ glas. Maar wat is het verschil tussen HR+, HR++ en HR+++ glas?  De HR classificatie wordt toegekend op basis van de isolatiewaarde. De isolatiewaarde wordt weer toegekend op basis van de U-waarde. Hoe lager deze waarde, hoe beter de isolatie. De U-waarde wordt uitgedrukt in W/m²K. Dit staat voor de hoeveel warmte (watt) die door een vierkante meter glas verloren gaat. Het verschil in waardes ziet er als volgt uit:
 • HR glas: U-waarde tussen 1,7 en 2,0 W/m²K.
 • HR+ glas: U-waarde tussen 1,2 en 1,6 W/m²K.
 • HR++ glas: U-waarde tussen 0,9 en 1,2 W/m²K.
 • HR+++ glas kleiner of gelijk  aan 0,9 W/m²K.

Voordelen HR++ isolatieglas

Uiteraard kent HR++ glas vele voordelen ten opzichte van regulier isolatieglas of enkel glas. HR++ glas is een slimme investering die zich in de loop der jaren zeker zal terugbetalen in een hoger wooncomfort, duurzaamheid en lagere lasten. Alle voordelen hebben wij hieronder voor je opgesomd:
 • Lagere energiekosten
Door te kiezen voor isolatieglas HR++ verliest het huis minder snel warmte en dit betekent lagere stookkosten. 
 • Hoger wooncomfort
Door HR++ heb je geen last meer van koudeval en is er minder tocht. Dit zorgt voor een betere circulatie van de lucht en een lagere en stabielere luchtvochtigheid. Er zal hierdoor nagenoeg geen condens meer op de ramen worden gevormd. Hierdoor is er minder kans op schimmels, wat weer gezonder is. Doordat Isolatieglas HR++ de warmte beter vasthoudt, blijft een woning in de zomer ook koeler.
 • Geluidsdempende werking
De dubbele ruit en het isolerende gas in de spouw houden niet alleen de warmte vast maar zorgen ook voor een geluiddempende werking.
 • Beter energielabel
HR++ glas kan voor een beter energielabel zorgen. Dit maakt een woning duurzamer en zal de waarde van een woning of pand doen stijgen. Daarnaast worden woningen met een beter energielabel eerder verkocht. 
 • Inbraakwerend
HR++ glas is sterker en dikker dan enkel glas of regulier isolatieglas. Hierdoor zal er meer moeite moeten worden genomen om een ruit te breken. 
 • Duurzaamheid
Isolatieglas HR++ zorgt voor minder energieverbruik en hierdoor stoot je als huishouden minder CO2 uit. Het is dus minder belastend voor het milieu.  Glas op maat Bij ons bestel je eenvoudig jouw isolatieglas op maat. Je bepaalt zelf de afmetingen, dikte, afstandhouder in de spouw en spouwbreedte zelf. De prijzen verschillen, afhankelijk van het formaat, dikte en afwerking. Per product zie je alle maatwerkmogelijkheden. Voor vragen of advies kan je onze veelgestelde vragen raadplegen of contact met ons opnemen. We adviseren je graag welke typen HR++ glas geschikt zijn voor jouw gewenste toepassing. We vragen je alvorens ons te bellen of je vraag aan ons te stellen via e-mail. Voor alle maatwerk mogelijkheden kan je onze website raadplegen of contact met ons opnemen. In de winkelwagen kan je zien welke afhaallocaties er zijn en wat de bezorgkosten zijn in combinatie met eventueel andere producten. Welke glasdikte heb je nodig?
HOE BEPAAL IK DE GLASDIKTE? Bepaling van de minimum glasdikte volgens NEN 2608 voor isolatieglas Glasdikte buiten/binnen  Maximum oppervlakte        Bijvoorbeeld                          5mm  /  4mm                                  2.26 m2                        150cm  x  150cm =  2.25 m2 6mm  /  4mm                                  2.84 m2                        170cm  x  167cm =  2.84 m2 5mm  /  6mm                                  3.46 m2                        190cm  x  180cm =  3.42 m2 8mm  /  6mm                                  4.84 m2                         250cm  x  192cm =  4.80 m2  

Bestel isolatieglas HR++ eenvoudig online

Je bestelt eenvoudig en snel uw isolatieglas HR++ online bij Glasmaatje. Wacht daarom niet langer en geniet van de voordelen die HR++ glas te bieden heeft. Binnen ons assortiment vind je de scherpste prijzen. Naast isolatieglas HR++ ben je bij ons ook aan het juiste adres voor alle andere soorten glas en toepassingen. Zo hebben wij ook triple HR+++ glas, gelaagd veiligheidsglas HR++ en zelfs zonwerend isolatieglas. Ideaal voor als de zon vaak op een ruit staat. 

Ventilatieroosters bij isolatieglas

Woningen en panden worden steeds beter geïsoleerd. Dit leidt tot een lager energieverbruik maar ook tot een toenemende luchtvochtigheid en een minder luchtverversing. Het is belangrijk voor de gezondheid om verse lucht toe te laten in een ruimte. Ventilatieroosters zijn een eenvoudige oplossing voor dit probleem. Door roosters boven ramen te plaatsen kan je eenvoudig de doorstroom van lucht handhaven. Ventilatieroosters voorkomen condensvorming, zijn inbraakveilig, insecten werend en vrij van regen. Ventilatieroosters bestel je eenvoudig bij jouw isolatieglas. 

Kruisroeden of wiener sprossen bij je HR++ glas

Wil je kruisroeden of wiener sprossen in het isolatieglas? Dat is mogelijk! Kruisroeden of wiener sprossen geven een authentieke uitstraling aan uw glaswerk. De roeden of wiener sprossen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren. 

De service van Glasmaatje

Wil je HR++ glas bestellen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Glasmaatje is sinds 2013 een professionele webwinkel waar je veilig topkwaliteit glas en aluminium klemprofiel voor overkappingen c.q. complete lichtstraat en veranda van West-Europees fabricaat kan inkopen. In ons aanbod vind je betaalbaar glaswerk dat professioneel wordt geleverd, zodat je zorgeloos glaswerk kan bestellen. Wij bezorgen in Nederland, België en Duitsland, maar beschikken ook over meerdere afhaallocaties. 

Waarom kiezen voor Glasmaatje 

Wanneer u HR++ glas bij Glasmaatje bestelt ben je verzekerd van:
 • Glas van A-kwaliteit met KOMO certificering
 • Levering door ervaren logistiek
 • 10 jaar fabrieksgarantie op lek- en blindslag (dubbelglas)
 • Volledig op maat gemaakt 
Een aantal veelgestelde vragen hebben we hieronder beantwoord. Heb je andere vragen, dan kan je de klantenservice pagina raadplegen. Is je vraag niet beantwoord na het raadplegen van onze klantenservice, dan kan je altijd contact opnemen.

VEELGESTELDE VRAGEN

HR staat voor hoog rendement is een verbeterde versie van het standaard dubbelglas. 
HR++ glas is dubbelglas met een isolerende argon gasvulling tussen beide glasplaten en een verbeterde warmte reflecterende coating. Deze combinatie zorgt ervoor dat HR++ glas een hoger rendement heeft dan standaard hoogrendementsglas en een beduidend hogere isolatiewaarde. 
HR++ glas is dubbel glas. Daarentegen is HR+++ driedubbel glas en heeft een lagere U-waarde en biedt dus betere isolatie. 
Er zijn vandaag de dag vele verschillende soorten isolatieglas. Zo is er hoogrendementsglas (HR) maar ook HR+, HR++ en zelfs HR+++ glas. De HR classificatie wordt toegekend op basis van de isolatiewaarde. HR+++ glas is de meest isolerende en duurzame keuze.
Er zit een verbeterde isolerende en warmtewerende coating tussen de glasplaten. 
Dit afhankelijk van de kwaliteit van het glas. Ten opzichte van regulier glas kan het 75% in warmte besparen. Isolatieglas HR++ isoleert tot vijf keer beter dan enkel glas en tot drie keer beter dan regulier dubbelglas.  Afhankelijk van de hoeveelheid glas dat wordt vervangen kan het van €150,- tot enkele honderden euro’s per jaar besparen.