GLAZEN SCHEIDINGSWAND OP MAAT SAMENSTELLEN

Hoe stel ik een glazen scheidingswand samen?

Een glazen wand is eenvoudig via onze webshop samen te stellen. Een glazen wand stel je per zijde samen. U geeft eenvoudig de verschillende glasopties aan en bestelt vervolgens gemakkelijk uw glazen wand. Wilt u ruimtes van meerdere wanden voorzien? Dan kunt u eenvoudig meerdere zijdes bestellen. Via deze manier richt u eenvoudig uw kantoor of woning in met glazen scheidingswanden. Voor meer informatie kunt onze glassoort maten tips raadplegen.  Ook alle profielen om het glas te bevestigen vindt u in ons online assortiment. U heeft bij ons keuze uit verschillende klem-klikprofielen en de  ijzersterke transparantie Tesa ACX Glastape . Daarnaast is het ook mogelijk om er een industriële tint aan te geven met een zwarte aluminium steellookstrip. Als je deze aan beiden zijden aanbrengt (met de dubbelzijdige tape) is het niet van echt te onderscheiden en veel voordeliger dan echt staal!

Impressie/instructie video Glazen wand met 30x25mm klem/klik profiel waar ook een deurkaderprofiel in toegepast kan worden.

MEER INFORMATIE EN VEEL GESTELDE VRAGEN? 

Lees onder de producten verder.

Glasdikte van een glazen wand

Bij het ontwerpen van een glazen wand kunt u kiezen uit verschillende diktes van het gelaagde of gehard veiligheidsglas. Bij glas geldt over het algemeen hoe dikker, hoe sterker. De volgende diktes zijn mogelijk:

 • 33.2 – gelaagd (6.74mm)
 • 44.2 – gelaagd (8.74mm)  of 8mm gehard glas
 • 55.2 – gelaagd  (10.74mm) of 10mm gehard glas
 • 66.2 – gelaagd (12.74mm) of 12 mm gehard glas


MEER INFORMATIE EN VEEL GESTELDE VRAGEN?

Glaskleur van een glazen wand

Het glas kan transparant en geheel doorzichtig zijn. Ook kan een strook gezandstraald worden of een patroon erin aangebracht waardoor dit mat is en ondoorzichtig en decoratief. De keuze is ook om mat satijn glas te kiezen bij gehard glas. Bij gelaagd glas kun je kiezen voor een matte folie welke de kleur van het glas en witachtige uitstraling geeft. In beide uitvoeringen laat het glas nog steeds goed licht door. Op aanvraag kunt naar vele kleuren glas vragen waarbij de foliekleur de glastint bepaalt. Bijna elke kleur is mogelijk. Trend is getint rookglas in grijs of brons glas!  Dit geeft een moderne, luxe en warme uitstraling. Over de glasnaden die dan niet polygeslepen hoeven te zijn de zwarte steellook strippen aangebracht voor de industriële staallook te creëren. Daarbij kun je horizontaal tussen de lengte steellookstrippen, verticale steellookstrippen toepassen voor een vakken patroon naar eigen wens voor een mooi staallook.

Kies ik voor Gelaagd glas of Gehard glas?

Gelaagd glas is doorvalveilig, inbraak- en geluidswerend dit maakt het een bij uitstek geschikt soort glas voor een scheidingswand. Gelaagd glas is door de folies ook UV werend. Situaties waarbij het gevaarlijk is door het glas heen te kunnen vallen omdat de andere zijde lager is of daar is water dan is gelaagd glas zeker van belang. In openbare ruimte met publiek zijn er veiligheidseisen. Dit glas scheurt alleen bij breuk en blijft bij elkaar door de gelaagde opbouw met de folie ertussen geseald. Gehard glas is aan te raden bij hogere risico's betreft wind, want is 5x sterker glas en kan buiging verdragen. Dit glas breekt in vele kleine niet-scherpe brokjes.

Keuze uit verschillende profielen

Met een klem-klikprofiel zet u het glas eenvoudig vast. Een glazen pui monteren do et u eenvoudig met een klikprofiel. Een klikprofiel kan de stijl van een glazen wand bepalen. Kiest u voor een industriële look met een zwart profiel of eerder voor een aluminium of RVS look? Het is allemaal mogelijk! 

Glazen scheidingswand op maat

Een wand van Glasmaatje is maatwerk. U kunt namelijk zelf de lengte, breedte, type glas en afwerking bepalen. Met alle mogelijkheden maakt u een scheidingswand helemaal naar uw wens. Heeft u toch nog verdere vragen? Bekijk dan onze tips of neem contact op met onze klantenservice.

Voordelen van een glazen wand

Een glazen wand kent veel voordelen. Wij hebben zie hieronder voor u benoemd:
 • Met een scheidingswand van glas behoudt u visuele ruimte en transparantie. 
 • De functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid van een ruimte nemen toe.
 • U kunt zelf bepalen hoeveel zicht u wilt met behulp van matte of getinte folies bij gelaagd glas of zandstraling voor een matte strook of patroon.
 • U kunt besparen op stookkosten.
 • Een glazen wand dempt geluid en isoleert. Tevens ook acoustische folie bij gelaagd glas verkrijgbaar.
 • Tot slot creëert u eenvoudig meerdere afgesloten ruimtes met een glazen wand met glazen deur. 

Glazen wand bestellen bij Glasmaatje

Een glazen scheidingswand op maat bestelt u eenvoudig en snel bij Glasmaatje. Wij bezorgen in Nederland, België en Duitsland (onder voorbehoud verzendkosten), maar beschikken ook over meerdere afhaallocaties in Nederland. Wanneer u uw scheidingswand bij Glasmaatje bestelt bent u verzekerd van glas van A-kwaliteit en een levering door ervaren logistiek. Heeft u verdere vragen, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Wij helpen u graag verder! 

Kan ik zelf een scheidingswand samenstellen?

Absoluut, van het formaat tot het klik-klemprofiel, u stelt het allemaal zelf samen. Een maatwerk glazen pui stelt u eenvoudig samen bij Glasmaatje. Volg eenvoudig de bestelstappen bij het benodigde glas en het glasbeslag en bestel gemakkelijk een scheidingswand via onze webshop.

Waarom kiezen voor Glasmaatje?

Wij zijn al meer dan 10 jaar de specialist in alle soorten glas en toepassingen van glas. U geniet bij ons van ruime mogelijkheden in het bestellen van topkwaliteit glas en alle benodigdheden. In ons aanbod vindt u betaalbaar glaswerk dat professioneel wordt geleverd, zodat u zorgeloos uw glaswerk kunt bestellen. Wij bezorgen in Nederland, België en Duitsland, maar beschikken ook over meerdere afhaallocaties. Wanneer u uw scheidingswand bij Glasmaatje bestelt bent u verzekerd van:
 • Glas van A-kwaliteit West-Europees
 • Levering door ervaren logistiek
 • 10 jaar fabrieksgarantie op lek- en blindslag (dubbelglas)
Ook voor alle andere soorten glas bent u bij ons het juiste adres. Zo vindt u binnen ons assortiment ook deurglas, glazen keuken achterwand, beloopbaar glas, gehard glas en isolatieglas(hr)

Hoe bevestig ik een glazen wand?

Een glazen wand bevestigt u eenvoudig met een klik-klemprofiel met glasrubbers. Binnen ons assortiment vindt u verschillende kleuren klikprofielen, lengtes, met of zonder glasrubbers. Een deurkader wordt compleet op maat afgeleverd en werkt u eenvoudig af met meegeleverd profiel. Het profiel is schroefbaar (zelf op maat zagen en voorboren). Het profiel kan ook met lijmkit of dubbelzijdige tape gemonteerd op vloer, wand of plafond afhankelijk van wat je zelf beter vindt of als er rekening gehouden moet worden met vloerverwarming of leidingen. Bij een buitentoepassing of douchetoepassing is het water en/of winddichtheid ook van belang en is een strook kit zeker aan te raden.

Hoe dik is een glazen wand? 

U kunt bij ons uit verschillende diktes kiezen. De volgende glasdiktes zijn mogelijk:
 • 33.2 - gelaagd (6.74mm) 
 • 44.2 - gelaagd (8.74mm) of 8mm gehard glas
 • 55.2 - gelaagd  (10.74mm) of 10mm gehard glas
 • 66.2 - gelaagd (12.74mm) of 12 mm gehard glas