Lichtstraat plat dak

Heb je een plat dak en wil je meer daglicht in de woonkamer, uitbouw, veranda of overkapping? Een lichtstraat voor een plat dak vind je bij Glasmaatje. Een lichtstraat bestel je bij ons volledig op maat. Van afmetingen tot aan de kleur, alles is mogelijk. Bekijk hieronder ons assortiment lichtstraten voor een plat dak en bestel vandaag nog een lichtstraat op maat en zorg voor meer daglicht! Onze lichtstraten brengen niet alleen meer daglicht maar zijn ook een stijlvolle toevoeging.

Met een Pext lichtstraat voeg je natuurlijk daglicht toe aan je woning, overkapping, serre of veranda. Uniek aan de lichtstraat van Pext is dat het een kant-en-klaar zelfbouwpakket is wat met de montagehandleiding eenvoudig te monteren is. Wordt geleverd in vaste binnen gat maat. Dat is tegelijkertijd de binnen opbouwmaat. Ook op maat online te bestellen! Nederlands fabrikant met een optimale prijs en kwaliteit verhouding!

De lichtstraat wordt onder hoge kwaliteitseisen in onze eigen fabriek in Dokkum geproduceerd. De geoptimaliseerde onderconstructie is opgebouwd uit onbehandeld duplo Douglas hardhout of een geïsoleerde opbouw constructie van hout welke twee laags gegrond is met zwaluwstaart verbindingen en geïsoleerde  zijpanelen. Als beglazing is de lichtstraat voorzien van Pilkington NSG gelaagd veiligheid glas voor de enkelglas douglas lichstraten en van Pilkington NSG geïsoleerd/gelaagd HR++ glas optioneel Suncool Zonwerend 71/39 (weert 61% van de warmte met 29% felle zonwering met UG waarde van 1.0 !) met een doorstekende bovenplaat (overlap) waardoor de afwatering maar ook de isolatie optimaal is (geen koudebrug) voor de meranti lichtstraat.

De lichtstraat is een zelfbouwpakket dat eenvoudig gemonteerd kan worden met de montagehandleiding in combinatie met de meegeleverde aluminium profielen met opleg- en beglazingsrubbers. Daardoor is dit daglichtsysteem gegarandeerd waterdicht (mits juist gemonteerd uiteraard).

Bij het pakket worden alle benodigde materialen en een duidelijke montagehandleiding geleverd. Het enige wat u zelf hoeft te doen:

  1. Gat in het dak maken
  2. De lichtstraat met montagehandleiding monteren<
  3. Binnenkant afwerken

Tip: Om een waterdicht geheel te krijgen dient na de montage de dakbedekking (niet meegeleverd) te worden aangesloten. Het daklicht en de lichtstraten hebben een lichte hellingshoek van ca. 10 graden zodat water goed kan aflopen. Het complete zelfbouwpakket wordt onder hoge kwaliteitseisen in de Pext fabriek in Dokkum geproduceerd.

incl. 21% btw €

464.00

excl. 21% btw €

383.47

art.nr.: 7320000

incl. 21% btw €

688.01

excl. 21% btw €

568.60

art.nr.: 7420000

incl. 21% btw €

959.00

excl. 21% btw €

792.56

art.nr.: 7150000

incl. 21% btw €

1,009.32

excl. 21% btw €

834.15

art.nr.: 712000sun

incl. 21% btw €

1,400.01

excl. 21% btw €

1,157.03

art.nr.: 7220000

incl. 21% btw €

1,513.07

excl. 21% btw €

1,250.47

art.nr.: 7220000sun


Meer licht in huis met een lichtstraat voor een plat dak 

Een lichtstraat is een prachtige oplossing om meer lichtinval te creëren. Vaak wordt een lichtstraat bij een uitbouw geplaatst. Een uitbouw is prachtig, maar het kan ervoor zorgen dat de ruimte donkerder wordt. Met een lichtstraat voor op een plat dak bij bijvoorbeeld uitbouw, voorkomt dit. Het is een stijlvolle oplossing die vele voordelen kent. Kies voor een van onze prachtige Pext lichtstraten voor een plat dak. Bepaal zelf de maten en kleur van de uitvoering en je zult jaren genieten van een lichtstraat op maat. 

Verschillende lichtstraten voor een plat dak

Je kunt bij ons kiezen voor verschillende uitvoeringen en materialen. De maten bepaal je zelf, er zijn standaard afmetingen maar het is ook mogelijk om op de millimeter nauwkeurig de afmetingen zelf te bepalen. Daarnaast zijn er verschillende kleurmogelijkheden: zwart, antraciet en wit. Afhankelijk van de dakconstructie kan je kiezen voor een lessenaars- of zadeldak. 

Lessenaarsdak

Een lessenaarsdak is een schuin aflopende lichtstraat en een zadeldak heeft een karakteristieke dakvorm met twee tegen elkaar geplaatste hellende dakdelen. Dit type lichtstraat helt dus over naar één kant. Dit zorgt ervoor dat het water goed kan weglopen. Een ander voordeel is dat het lessenaarsdak zowel op een plat dak als schuin dak is te plaatsen. Daarnaast kan een lessenaarsdak in het midden en tegen een gevel of muur te plaatsen zijn. Een ‘nadeel’ is dat het licht van één kant invalt.

zadeldak

Met een zadeldak lichtstraat kan meer lichtinval worden gecreëerd dan met een lessenaarsdak. Dit komt doordat een zadeldak twee schuine zijden heeft en dus vanuit twee zijden lichtinval kan creëren en met de schuine constructie het regenwater goed kan laten weglopen. Daarnaast oogt het ruimtelijk, luxe en elegant. 

Een zadel- en lessenaarsdak kunnen beide in het midden worden geplaatst. Beide prachtige oplossingen die op een plat dak geplaatst kunnen worden. 

Voordelen van een lichtstraat op een plat dak

Een lichtstraat heeft talloze voordelen. Ten eerste zorgt een lichtstraat voor meer lichtinval.

Daarnaast is een lichtstraat stijlvol, elegant en luxe, laat het de ruimte optisch groter lijken en daarnaast is veel daglicht ook nog gezond. Ook hebben onze lichtstraten een positief effect op het energieverbruik. In tegenstelling tot kunstmatige verlichting laat een lichtstraat warmte door. De constructie kan worden geïsoleerd en wordt voorzien van HR++ isolatieglas waardoor er nagenoeg geen warmte verloren gaat. Glasmaatje heeft de maatwerk oplossing voor jouw situatie. Ons team staat iedere werkdag voor je klaar met een passend advies. 

Lichtstraat met zonwerend glas 

Een lichtstraat met zonwerend glas behoort ook tot de mogelijkheden. Wil je wel het licht, maar niet de warmte in huis? Dan is dit de ideale oplossing. De lichtstraat is voorzien van SUNCOOL HR++ zonwerend glas. Zonwerend glas reguleert de energie door middel van reflectie, transmissie en absorptie. 

Lichtstraat op maat bestellen bij Glasmaatje? 

Ben je overtuigd en wil je een lichtstraat voor op een plat dak bestellen? Dan ben je bij Glasmaatje aan het juiste adres. Wij bieden enkel de meest hoogwaardige lichtstraten van Pext aan. Ieder geschikt om op een plak dak te monteren. De lichtstraten kunnen worden geïsoleerd en zijn voorzien van hoogwaardig geïsoleerd HR++ glas.

Daarnaast is het ook mogelijk om een lichtstraat in verschillende kleuren uit te voeren. De constructies kunnen in het zwart, antraciet of wit worden geleverd. 

De service van Glasmaatje

Wil je een lichtstraat op maat voor op een plat dak online bestellen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Glasmaatje is sinds 2013 een professionele webwinkel waar je veilig topkwaliteit lichtstraten, glas, scheidingswanden, klemprofielen van West-Europees fabricaat kan kopen. In ons aanbod vind je enkel glaswerk en profielen van de allerhoogste kwaliteit tegen een scherpe prijs. Wij leveren jouw bestelling professioneel in Nederland, België en Duitsland, maar beschikken ook over meerdere afhaallocaties. 

Waarom kiezen voor Glasmaatje 

Wanneer u uw lichtstraat bij Glasmaatje bestelt ben je verzekerd van:

  • Glas van A-kwaliteit met KOMO certificering
  • Levering door ervaren logistiek
  • 10 jaar fabrieksgarantie op lek- en blindslag (dubbelglas)
  • Volledig op maat gemaakt 

Veel gestelde vragen

Een aantal veelgestelde vragen hebben we hieronder beantwoord.

Heeft u andere vragen, dan kunt u de klantenservice raadplegen. Is uw vraag niet beantwoord na het raadplegen van onze klantenservice, dan kan je altijd contact opnemen. 

Een lichtstraat is een constructie met glas die een ruimte van meer daglicht voorziet. Onze constructies worden op maat gemaakt en worden als complete pakketten geleverd

Zowel een lessenaarsdak als een zadeldak kan op een plat dak worden geplaatst. Beide kunnen in het midden worden geplaatst. Een lessenaarsdak zou ook tegen een gevel of muur geplaatst kunnen worden. 

Een lichtstraat heeft talloze voordelen. Zo voegt het waarde toe, brengt het meer daglicht en is energie-efficiënt. 

Absoluut. Onze lichtstraat wordt in verschillende uitvoeringen geleverd. Zo is er keuze uit een lessenaars- en zadeldak uitvoering, een antraciet, wit of zwarte uitvoering en kunt u kiezen uit HR++ isolatieglas of zonwerend glas? 

Onze lichtstraat constructies worden gemaakt van hout (douglas) of kunststof.

Absoluut, de breedtes en dieptes kunnen tot aan millimeter worden bepaald. Daarnaast zijn er verschillende kleuren en beglazing mogelijk.  

Ja, onze lichtstraten zijn energie-efficiënt. Naast dat de constructies geïsoleerd kunnen worden, worden ze ook uitgevoerd met isolerend HR++ glas. Daarnaast zorgt een lichtstraat voor meer daglicht, wat de ruimte kan doen verwarmen. 

Een lichtstraat heeft weinig onderhoud nodig. Wij raden het aan om de constructie jaarlijks schoon te maken. Daarnaast is het mogelijk om een houten constructie te verven.