Screenline – Jaloezie zonwering tussen isolatieglas


Hou de zon buiten met Screenline glas. De innovatie van Screenline zonwering transformeert uw woning- en/of werkruimte in een koele en donkere ruimte. Houdt het zonlicht buiten met Pilkington’s Screenline zonwering.

Dit type glas is een revolutionair product dat functionaliteit met esthetiek combineert. Jaloezieën en plissés zijn naadloos in het glas verwerkt en dit heeft vele voordelen. Bekijk hieronder ons assortiment Screenline glas en bestel eenvoudig bij online.


EENVOUDIGE MONTAGE
De montage van Screenline isolatieglas is in principe exact hetzelfde als met normaal isolatieglas. Afhankelijk van de glaspakket dikte, bijvoorbeeld 30mm bij een glasdikte van 4mm-4mm en een spouw van 22mm en 32.37mm bij de 4mm/33.1 uitvoering. Als uw huidig kozijn een standaard dubbelglas ruit heeft, dan is deze waarschijnlijk 24mm Dat betekent dan dat het kozijn iets uitgefreesd moet worden of andere dikte glaslatten toepassen om ruimte te winnen. Eventueel kunt u dan ook gebruik maken van opdeklatten. Pilkington Insulight™ met ScreenLine®.
Dat is een innovatief systeem waarbij de zonwering in uw isolatieglas geïntegreerd is. Doordat vuil en wind geen vat meer hebben op uw zonwering blijft deze als nieuw. Vanaf nu draagt uw zonwering bij aan de uitstraling van uw woning.

ScreenLine® jaloezieën
Het uitgebreide palet aan uitvoeringen en kleuren vindt u altijd een zonwering die aan uw wensen voldoet.
Uitstekende zonwerende eigenschappen.
Bij ScreenLine® werkt uw zonwering perfect samen met de HR++-functie van het glas. Als u de jaloezieën sluit, wordt de zon geweerd voordat deze de ruimte achter het glas kan verwarmen. Met de jaloezieën open gekanteld laat u de gewenste hoeveelheid warmte en licht binnen. De HR-coating op de binnenruit zorgt ervoor dat deze warmte binnen blijft.
Veilig
Niemand kan zich verwonden aan de jaloezieën. De bediening is zo ontworpen dat kinderen er niet verstrikt in kunnen raken.
De jaloezieën zijn door middel van één bediening zowel kantelbaar als optrekbaar. Als u de jaloezieën laat zakken, kantelen deze naar buiten. Als u de jaloezieën optrekt, kantelen deze eerst naar binnen. Hierdoor kunt u de hoeveelheid zonlicht die binnenkomt perfect op uw wensen afstemmen.
Kleuren
De jaloezieën zijn leverbaar in negen verschillende kleuren. Alle onderdelen (zoals bovenbak, onderbalk, ladderkoord en bediening) zijn op de kleur van de jaloezieën afgestemd. Een uitgebreid palet aan kleuren zorgt ervoor dat u altijd een oplossing kunt vinden die aan uw wensen voldoet. De jaloezie is leverbaar in 9 kleuren. De kleuren van alle onderdelen zijn afgestemd op de lamelkleur. Bekijk ook de brochure voor een overzicht van de verschillende kleuren.

Energieprestaties

In samenwerking met de meest vooraanstaande onderzoeksinstituten op het gebied van nanotechnologie is de gepatenteerde gecoate V95 jaloezie ontwikkeld, speciaal voor toepassingen in combinatie met selectieve coatings en triple beglazing. Deze jaloezie heeft de volgende voordelen: • Lagere g-factor• Verbeterde Ug-waarde• Lagere temperatuur van het glas
Gelijkwaardig alternatief voor buitenzonwering in EPC berekening
Door de lage zontoetreding kan Pilkington Insulight™ met ScreenLine® als gelijkwaardig alternatief worden toegepast voor isolatieglas + buitenzonwering in een EPC berekening conform NEN 7120. In combinatie met warmtereflecterend glas Pilkington Optitherm™ S3 wordt een zontoetreding (LT) lager dan 18% gehaald. Pilkington Insulight™ met ScreenLine® biedt de ontwerper van een gebouw een duurzame oplossing om de koellast te beperken en het gebouw gebonden energieverbruik te reduceren zonder dat het gevelaanzicht verandert.

Kan ik zelf kiezen welke kleur jaloezie en spouwkleur ik wil?
Je kan kunt voor de jaloezie kiezen uit 9 kleuren. Zie de productafbeeldingen.
Voor de spouw kunt u uit grijs en zwart kiezen.

Kan ik Pilkington Insulight™ met ScreenLine® – zonwering tussen glas – achteraf in mijn kozijn laten inbouwen?
Ja, dat is heel goed mogelijk ter vervanging.

Hoe weet ik dat het systeem goed werkt?
De leverancier van de zonwering die tussen het glas zit heeft de systemen uitgebreid getest. De meeste systemen zijn getest op 20.000 cycli. Dit betekent 20.000 keer neerlaten en weer optrekken. Een voorbeeld: je gaat een handbediend systeem in de ochtend optrekken, halverwege de ochtend weer neerlaten, in de middag weer optrekken en ‘s avonds weer neerlaten; dan zijn dit nog maar 2 cycli. De (theoretische) levensduur in dit voorbeeld is 27,3 jaar.

Welke garantie wordt er op zonwering tussen glas van Pilkington Insulight™ met ScreenLine® gegeven?
Pilkington Nederland heeft jarenlange ervaring en produceert dit product al jarenlang succesvol. Er wordt dan ook minimaal 5 jaar garantie gegeven op de isolatieglas eenheid.

Kan ik Pilkington Insulight™ met ScreenLine® in mijn huidig isolatieglas plaatsen?
Het isolatieglas met geïntegreerde zonwering wordt als één geheel geleverd. Vandaar dat het niet mogelijk is om de zonwering in uw huidig isolatieglas tussen het glas te plaatsen.

Welke glassoorten zijn geschikt voor zonwering tussen glas?
Pilkington  Insulight™ S3 met ScreenLine® kan gecombineerd worden met vele verschillende glassoorten, zoals bijvoorbeeld veiligheidsbeglazing. We bieden via de webwinkel standaard HR++ glas 4mm – 22mm spouw – 4mm (30mm) en gelaagd HR++ 4mm – 22mm – 33.1 (32.37mm) aan. Er zijn nog andere glascombinaties met Gehard glas bijvoorbeeld waarmee ook andere glasmaten gerealiseerd kunnen worden. Deze kun je aanvragen via info@glasmaatje.nl

Wat is de prijs van zonwering tussen glas?
Over het algemeen kun je ervan uitgaan dat de kosten van het plaatsen van zonwering tussen glas (het plaatsen van isolatieglas met zonwering ertussen) vergelijkbaar is met het plaatsen van (binnen)zonwering of rolluiken. We gaan hierbij uit van een hoogwaardige kwaliteit (binnen) zonwering/rolluiken.

Waar kan zonwering tussen glas toegepast worden?
Pilkington Insulight™ met ScreenLine® is geschikt voor elke ruimte, zoals woonkamer, serre, keuken, slaapkamer, badkamer en kantoor.

incl. 21% btw €

721.89

excl. 21% btw €

596.60

art.nr.: P.scr-wirel

incl. 21% btw €

406.21

excl. 21% btw €

335.71

art.nr.: p.screenU22-4-4

incl. 21% btw €

577.65

excl. 21% btw €

477.40

art.nr.: p.screen.4-16-33.1

incl. 21% btw €

599.68

excl. 21% btw €

495.60

art.nr.: p.screen33.1-16-33.1


Wat is Screenline glas?

Screenline is een revolutionaire ontwikkeling van Pilkington. Dit type glas combineert zonweringen met HR++ isolatieglas. Jaloezieën en plissés zijn naadloos tussen dubbel glas verwerkt. Geen vuil, vocht of wind die uw raamdecoratie beïnvloedt. Met Screenline krijgt u niet alleen een stijlvolle uitstraling, maar ook een onderhoudsvrije oplossing die perfect samenwerkt met HR++ isolatieglas.

Screenline glas is een combinatie van HR++ isolatieglas met jaloezieën of plissés tussen het glas. Dit biedt een verduisterende capaciteit en een decoratieve toevoeging aan uw woning of ruimte. Screenline glas kan daarnaast handmatig of elektrisch worden ondersteund. Geniet daarom van alle oplossingen die Screenline te bieden heeft. Samengevat heeft Screenline de volgende voordelen:

 • De zonwering tussen het glas is onderhoudsvrij (uitgebreid beproefd en storingsvrij).
 • De zonwering kan niet worden beschadigd
 • De zonwering wordt niet nat, gaat niet roesten en wordt niet stoffig
 • Kan elektrisch of handmatig worden bediend
 • Niet duurder dan HR++ isolatieglas met hoogwaardige externe zonwering
 • Gegarandeerde privacy
 • Lange levensduur

Wat zijn de voordelen van Screenline glas?

Screenline glas heeft talloze voordelen ten opzichte van traditionele zonweringen zoals plissés of jaloezieën. Doordat de zonwering in het glas is verwerkt, scheelt dit ruimte. Daarnaast vangen jaloezieën en plissés veel stof en vuil. Bij Screenline glas is dit niet het geval: de jaloezieën of plissés zijn naadloos in het glas verwerkt en zullen daarom niet vies worden. Hierdoor heb je er geen onderhoud aan en de zonwering kan niet worden beschadigd.

Met Pilkington screenline bepaal je zelf de mate van privacy en hoeveel zonlicht er binnenkomt. Zo heeft de plissé black-out een 100% verduisterende capaciteit. Ervaar snel het gemak en de vele voordelen die dit type glas te bieden heeft.

Verschillende uitvoeringen mogelijk

De jaloezieën kunnen op verschillende manieren worden bediend. Het is mogelijk om de stand van de zonwering in het glas te veranderen door middel van een koord (links of rechts) of wireless door middel van een motor die elektrisch is te bedienen. Het is ook mogelijk om het glas met zonwering te bedienen met een draaiknop.

Glas op maat

Bestel eenvoudig uw Screenline glas op maat bij Glasmaatje. Je bepaalt zelf de afmetingen, kleur en uitvoering. De prijzen verschillen, afhankelijk van het formaat, dikte en afwerking. Per product zie je alle maatwerkmogelijkheden. Voor vragen of advies kan je onze veelgestelde vragen raadplegen of contact met ons opnemen. We adviseren je graag welke mogelijkheden er voor jouw situatie geschikt zijn. We vragen je alvorens ons te bellen of je vraag aan ons te stellen via e-mail. Voor alle maatwerk mogelijkheden kan je onze website raadplegen of contact met ons opnemen. In de winkelwagen kan je zien welke afhaallocaties er zijn en wat de bezorgkosten zijn in combinatie met eventueel andere producten.

Screenline glas bestel je eenvoudig online

Ben je erover uit? Jouw Screenline glas bestel je snel en eenvoudig bij Glasmaatje. Binnen ons assortiment vind je de scherpste prijzen en vele toepassingen. Naast Screenline ben je bij ons ook aan het juiste adres voor andere soorten glas en toepassingen. Zo vind je bij ons onder andere triple glas, HR++ isolatieglas, figuurglas, klemprofielen en zelfs een glazen balustrade is mogelijk.

De service van Glasmaatje

Voor glas met jaloezieën ben je bij ons aan het juiste adres. Glasmaatje is sinds 2013 een professionele webwinkel waar je veilig topkwaliteit glas en aluminium klemprofiel voor overkappingen c.q. complete lichtstraat en veranda van West-Europees fabricaat kan inkopen. In ons aanbod vind je betaalbaar glaswerk dat professioneel wordt geleverd, zodat je zorgeloos glaswerk kan bestellen. Wij bezorgen in Nederland, België en Duitsland, maar beschikken ook over meerdere afhaallocaties.

Waarom kiezen voor Glasmaatje

Wanneer u Screenline glas  bij Glasmaatje bestelt ben je verzekerd van:

 • Glas van A-kwaliteit met KOMO certificering
 • Levering door ervaren logistiek
 • 10 jaar fabrieksgarantie op lek- en blindslag (dubbelglas)
 • Volledig op maat gemaakt

VEEL GESTELDE VRAGEN

Een aantal veelgestelde vragen hebben we hieronder beantwoord.

Heeft u andere vragen, dan kunt u de klantenservice raadplegen. Is uw vraag niet beantwoord na het raadplegen van onze klantenservice, dan kunt u altijd contact opnemen.

Ja, dit type glas is onderhoudsvrij. De zonwering die in het glas is verwerkt kan niet nat worden en dus niet roesten en is daarom ook ongevoelig voor stof en vuil.

Screenline is gemaakt van HR++ isolatieglas met zonwering. Dit type hoog rendement glas is een verbeterde versie van standaard dubbelglas. De combinatie van argon gasvulling en een reflecterende coating zorgt voor een hoger rendement en een hogere isolatiewaarde.

Je kan voor de jaloezie kiezen uit 9 kleuren. Zie hiervoor de productafbeeldingen.

Voor de spouw kan je uit grijs en zwart kiezen.

De leverancier van de zonwering die tussen het glas zit heeft de systemen uitgebreid getest. De meeste systemen zijn getest op 20.000 cycli. Dit betekent 20.000 keer neerlaten en weer optrekken. Een voorbeeld: je gaat een handbediend systeem in de ochtend optrekken, halverwege de ochtend weer neerlaten, in de middag weer optrekken en ‘s avonds weer neerlaten; dan zijn dit nog maar 2 cycli. De (theoretische) levensduur in dit voorbeeld is 27,3 jaar.

Pilkington Nederland heeft jarenlange ervaring en produceert dit product al jarenlang succesvol. Er wordt dan ook minimaal 5 jaar garantie gegeven op de isolatieglas eenheid.

Het isolatieglas met geïntegreerde zonwering wordt als één geheel geleverd. Het is daarom niet mogelijk om de zonwering tussen het huidige isolatieglas te plaatsen.

Pilkington  Insulight™ S3 met ScreenLine kan gecombineerd worden met vele verschillende glassoorten, zoals bijvoorbeeld veiligheidsbeglazing. We bieden via de webwinkel standaard HR++ glas 4mm – 22mm spouw – 4mm (30mm) en gelaagd HR++ 4mm – 22mm – 33.1 (32.37mm) aan. Er zijn nog andere glascombinaties met gehard glas bijvoorbeeld waarmee ook andere glasmaten gerealiseerd kunnen worden. Deze kun je aanvragen via info@glasmaatje.nl

Over het algemeen kun je ervan uitgaan dat de kosten van het plaatsen van zonwering in glas (het plaatsen van isolatieglas met zonwering ertussen) vergelijkbaar is met het plaatsen van (binnen)zonwering of rolluiken. We gaan hierbij uit van een hoogwaardige kwaliteit (binnen) zonwering/rolluiken.

Pilkington Insulight™ met ScreenLine is geschikt voor elke ruimte, zoals woonkamer, serre, keuken, slaapkamer, badkamer en kantoor.

 

 

 

 

Transformeer uw woon- of werkruimte met Pilkington's Screenline® zonwering, een revolutionair product dat esthetiek combineert met functionaliteit. Stelt u zich een wereld voor waarin uw jaloezieën en plissés naadloos tussen dubbel glas zijn geïntegreerd, waardoor ze volledig beschermd zijn tegen de elementen. Geen vuil, vocht of wind die uw raamdecoratie beïnvloedt. Met Screenline® krijgt u niet alleen een stijlvolle uitstraling, maar ook een onderhoudsvrije oplossing die perfect samenwerkt met HR++ isolatieglas. Of u nu kiest voor de veelzijdigheid van onze jaloezieën, de 100% verduisterende capaciteit van onze plissé black-out, of de decoratieve flair van onze standaard plissé, Screenline® biedt een oplossing voor elke behoefte. Ervaar het gemak van handmatige of elektrische bediening en geniet van de voordelen zoals ruimtebesparing en een lange levensduur. Stap vandaag nog over op Screenline® en herdefinieer uw wooncomfort.