ZONWEREND ISOLATIEGLAS – SUNCOOL

Heeft u overdag veel last van de warmte of het licht van de zon in uw woning of werkpand? Dan kan ons Suncool glas de oplossing zijn. Dit zonwerende isolatieglas kan zowel als dakbeglazing als voor ramen gebruikt worden om de binnenruimte koel te houden en het woon- en werkcomfort te verbeteren. Wilt u warmtewerend glas bestellen? Bekijk dan ons aanbod en bestel uw glas volledig op maat!

De verdeling en werking van zonwerend / warmtewerend glas is als volgt in de volgende uitvoeringen verkrijgbaar:
LTA/ZTA  71/39 – 70/40 – 66/33 – 50/25 – 30/17.
LTA is Licht toetreding in % / ZTA is Zon toetreding in % (warmte). Hoe meer warmte werend, hoe minder licht toetreding. De 71/39 is het meest neutraal qua aanzicht en laat het meeste licht door. De 30/17 is het donkerste en houdt de meeste zon buiten. Meestal wordt de 71/39 toegepast.

Glas reguleert energietransmissie door middel van: reflectie, transmissie en absorptie
Deze worden als volgt gedefinieerd:
(1) Reflectie – het percentage zonnestraling dat direct gereflecteerd wordt
(2) Directe transmissie – het percentage direct doorgelaten zonnestraling
(3) Absorptie – het percentage zonnestraling dat door het glas wordt geabsorbeerd
Suncool™ glas 70/40 is vooral geschikt voor kantoren en woningen waar veel natuurlijk licht nodig is. Dit product combineert goede zonwerende eigenschappen met een lage buitenlicht reflectie (10%) en een uitstekende thermische isolatie (Ug-waarde = 1,0 W/m²K).
Suncool™ glas 66/33 is speciaal ontwikkeld om aan de hoogste eisen te voldoen. Een neutraal uiterlijk is gezichtsbepalend voor een gebouw en woning en verhoogt het comfort. Daarnaast biedt ze uitstekende thermische isolatie met een Ug-waarde van 1,0 W/m²K.


Pilkington Suncool™ kan alleen worden gebruikt in isolatieglas. Pilkington Suncool™ producten zijn geschikt voor kantoorgebouwen en woningen met grote gevel- of dakramen. Pilkington Suncool™ is ontworpen voor optimale prestaties in grote glasoppervlakken en verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen.
Indien veiligheidsglas vereist is, kan Pilkington Suncool™ ook gelamineerde uitvoering geleverd worden.

Zonwerende beglazing kan bijdragen aan energiebesparing.
In een warm klimaat of bij gebouwen met een hoge interne belasting wordt zonwerende beglazing gebruikt om de toetreding van warmte te minimaliseren door zonne-energie te reflecteren en door hinderlijk fel licht buiten te houden. In een meer gematigd klimaat kan het glas toegepast worden door de juiste zonwerende eigenschappen en hoge lichtdoorlatendheid van daglicht te combineren.
Tijdens de winter kan beglazing met een lage emissiefactor het warmteverlies reduceren en de gratis zonnewarmte het gebouw verwarmen, zonder significant verlies van daglicht. Dit betekent dat het gebouw in de zomer erg warm wordt – tenzij zonwerende beglazing wordt toegepast. De juiste beglazing kan helpen de kosten te verminderen en de energieprestatie van een gebouw gedurende het hele jaar te verbeteren.

Pilkington Suncool™ 70/39 is vooral geschikt voor kantoren en woningen waar veel natuurlijk licht nodig is. Dit product combineert goede zonwerende eigenschappen met een lage buitenlicht reflectie (10%) en een hoge thermische isolatie (Ug-waarde = 1,0 W/m²K).
Pilkington Suncool™ 50/25 is speciaal ontwikkeld om aan de hoogste eisen te voldoen. Dit product heeft een neutraal uiterlijk, is gezichtsbepalend voor een gebouw en verhoogt het comfort. Daarnaast biedt het een uitstekende thermische isolatie met een Ug-waarde van 1,0 W/m²K.
Pilkington Suncool™ 70/35 is dankzij de zeer lage energiedoorlatendheid en de uitermate hoge lichtdoorlatendheid de ideale keuze. Het biedt een uitstekende thermische isolatie met een Ug-waarde van 1,0 W/m²K.
Pilkington Suncool™ 50/25 maar heeft een blauwere reflectie. De blauwe kleur voldoet aan de vraag wanneer kleur en prestatie in één product moeten worden gecombineerd. De kleuroverdracht van binnen naar buiten blijft neutraal.
Pilkington Suncool™ 30/17 biedt maximale bescherming tegen zonnestraling en schittering. Dit product is ontworpen voor grote gevels en daken. Dankzij de goede zonwerende eigenschappen is dit product uitermate geschikt voor toepassingen waar een hoge mate van zonwering gewenst is.

incl. 21% btw €

117.49

excl. 21% btw €

97.10

art.nr.: znw71-39sungl-1

incl. 21% btw €

137.01

excl. 21% btw €

113.23

art.nr.: znw60-31sungl-1-1

incl. 21% btw €

233.83

excl. 21% btw €

193.25

art.nr.: zonwglsext-60/31

incl. 21% btw €

145.10

excl. 21% btw €

119.92

art.nr.: znw71-39gl

incl. 21% btw €

155.93

excl. 21% btw €

128.87

art.nr.: znw30-16

incl. 21% btw €

182.94

excl. 21% btw €

151.19

art.nr.: znwglsxt60/33lt-1z


Wat is zonwerend glas?

Zonwerend isolatieglas, ook wel bekend als zonwerend of warmtewerend glas, is een type glas dat is ontworpen om de hoeveelheid zonne-energie en warmte die door de ramen naar binnen komt te verminderen. Het bevat speciale coatings of films die de infrarode straling blokkeren en de warmteoverdracht verminderen. Daarnaast bevat dit type glas een hoge mate van lichtdoorlatendheid en biedt zo een comfortabele en prettige omgeving om in te wonen en te werken.

Hoe werkt zonwerend glas?

Zonwerend glas bevat speciale coatings of films die de hoeveelheid infrarode straling van zonnestralen blokkeren en reflecteren, waardoor de warmteoverdracht wordt verminderd. Hierdoor blijft het interieur koeler en wordt overmatige opwarming door de zon beperkt. De verdeling en werking van zonwerend / warmtewerend glas is als volgt in de volgende uitvoeringen verkrijgbaar: LTA/ZTA  71/39 – 70/40 – 66/33 – 50/25 – 30/17. LTA is Licht toetreding in % / ZTA is Zon toetreding in % (warmte). Hoe meer warmte werend, hoe minder licht toetreding. De 71/39 is het meest neutraal qua aanzicht en laat het meeste licht door. De 30/17 is het donkerste en houdt de meeste zon buiten. Meestal wordt de 71/39 toegepast.

Waarom kiezen voor zonwerend isolatieglas?

Zonwerend glas biedt verschillende voordelen, zoals het verminderen van overmatige warmte in een gebouw, waardoor het binnencomfort wordt verbeterd. Het kan ook helpen bij het verminderen van het gebruik van airconditioning, waardoor u energie kunt besparen. Bovendien beschermt zonwerend glas tegen schadelijke UV-straling, wat kan leiden tot het vervagen van kleuren van meubels en andere interieurelementen.

Warmtewerend glas op maat

Bij Glasmaatje bestelt u eenvoudig en zonwerend glas op maat. U hoeft zich geen zorgen te maken over de kwaliteit van ons glas. Wij leveren uitsluitend glas van A-kwaliteit met KOMO certificering. Op onze website vindt u de maatwerkmogelijkheden per product. U kunt uw warmtewerende glas ophalen op één van onze afhaallocaties of laten bezorgen door de ervaren logistiek van de fabrikant of door ons eigen logistiek op het aangegeven afleveradres.  Naast zonwerend glas bieden wij diverse andere soorten isolatieglas, waaronder gelaagd isolatieglas en triple glas. Bekijk ons hele aanbod online en ontdek onze maatwerkmogelijkheden.

Toepassingsmogelijkheden zonwerend glas

Zonwerend isolatieglas biedt verschillende toepassingsmogelijkheden in verschillende gebouwen en situaties. Hier zijn enkele veelvoorkomende toepassingen:
  • Woningen
Zonwerend isolatieglas kan worden gebruikt in woningen om overmatige warmte en schadelijke UV-straling te verminderen. Het helpt bij het handhaven van een aangename binnentemperatuur, vermindert het gebruik van airconditioning en beschermt interieurelementen tegen vervaging door de zon.
  • Kantoren
Warmtewerend glas wordt vaak gebruikt in kantoren om het binnencomfort te verbeteren en de behoefte aan airconditioning te verminderen. Het helpt bij het creëren van een productieve werkomgeving door overmatige warmteoverdracht en schittering te verminderen, terwijl het natuurlijk licht behouden blijft.
  • Commerciële gebouwen
Winkelcentra, hotels, restaurants en andere commerciële gebouwen kunnen profiteren van zonwerend isolatieglas. Het helpt bij het beheersen van de binnentemperatuur, vermindert het gebruik van koelingssystemen en creëert een comfortabele omgeving voor klanten en medewerkers.
  • Ziekenhuizen en zorginstellingen
In de gezondheidszorgsector kan zonwerend isolatieglas helpen bij het handhaven van een comfortabele temperatuur voor patiënten en zorgverleners. Het biedt ook bescherming tegen schadelijke UV-straling, wat vooral belangrijk is in ruimtes met gevoelige medische apparatuur.
  • Scholen en onderwijsinstellingen
Ook in klaslokalen en andere onderwijsfaciliteiten kan zonwerend isolatieglas worden toegepast om een aangename leeromgeving te creëren. Het helpt bij het verminderen van overmatige warmte en schittering, waardoor leerlingen zich comfortabeler voelen en zich beter kunnen concentreren.
  • Sportfaciliteiten
Zonwerend isolatieglas kan worden gebruikt in sportstadions, zwembaden en fitnesscentra om de temperatuur te reguleren en schitteringen te verminderen. Het creëert een aangenamere binnenruimte voor atleten en toeschouwers, terwijl natuurlijk licht behouden blijft. Het exacte gebruik van dit type isolatieglas hangt af van de specifieke behoeften en doelen van het gebouw. Het is altijd raadzaam om advies in te winnen bij een specialist in glas en ramen om de beste oplossing te vinden voor uw persoonlijke situatie.

Zonwerend glas bestellen bij Glasmaatje

Wij zijn al meer dan 10 jaar de specialist in alle soorten glas en toepassingen van glas. U geniet bij ons van ruime mogelijkheden in het bestellen van topkwaliteit glas en alle benodigdheden. In ons aanbod vindt u betaalbaar glaswerk dat professioneel wordt geleverd, zodat u zorgeloos uw glaswerk kunt bestellen. Wij bezorgen in Nederland, België en Duitsland, maar beschikken ook over meerdere afhaallocaties. Wanneer u uw glas op maat bij Glasmaatje bestelt bent u verzekerd van:
  • Glas van A-kwaliteit met KOMO certificering
  • Levering door ervaren logistiek
  • 10 jaar fabrieksgarantie op lek- en blindslag (dubbelglas)
Ook voor alle andere soorten glas bent u bij ons het juiste adres. Zo vindt u binnen ons assortiment ook figuurglas, beloopbaar glas, gehard glas en zonwerend isolatieglas. 

VEEL GESTELDE VRAGEN

Een aantal veelgestelde vragen hebben we hieronder beantwoord. Heeft u andere vragen, dan kunt u de klantenservice raadplegen. Is uw vraag niet beantwoord na het raadplegen van onze klantenservice, dan kunt u altijd contact opnemen. We vragen u alvorens ons te bellen uw vraag aan ons te stellen via e-mail.
Ja, zonwerend glas is het hele jaar door effectief. Hoewel het ontworpen is om overmatige warmteoverdracht te verminderen, helpt het ook om warmte binnen te houden tijdens de koudere maanden. Het glas kan warmteverlies door de ramen verminderen en zo de energie-efficiëntie van het gebouw verbeteren.
Zonwerend glas kan helpen om fel zonlicht te verminderen, maar het is niet ontworpen om de kamer volledig donker te maken. Het laat nog steeds natuurlijk licht door, zij het in verminderde mate. Het exacte niveau in lichtdoorlatendheid kan variëren, afhankelijk van het specifieke type zonwerend glas dat wordt gebruikt.
Ja, zonwerend glas kan in bestaande ramen worden geplaatst. Er zijn verschillende opties beschikbaar, waaronder zonwerende coatings die op het glas kunnen worden aangebracht of zonwerende folie die op het glas kan worden aangebracht. Het is raadzaam om eerst advies in te winnen bij een specialist in glas en ramen om de meest geschikte optie voor uw situatie te bepalen.