KRUISROEDEN

Wil je een landelijke, klassieke of historische uitstraling? Dan zijn kruisroeden iets voor jou. Binnen ons assortiment vind je verschillende kruisroeden in glas. Bekijk hieronder ons aanbod en de maatwerkmogelijkheden op onze website of neem contact met ons op.Wat zijn kruisroeden?

Kruisroeden zijn decoratieve elementen die tussen het isolatieglas, in de spouw, ingebouwd worden. Kruisroeden worden geplaatst om het uiterlijk van het glas te veranderen en een ruit visueel op te delen in meerdere glaspanelen. Kruisroeden kunnen verschillende ontwerpen en patronen hebben waardoor ze geschikt zijn voor moderne en traditionele woningen. De kruisroeden van Glasmaatje worden in hoogwaardig HR++ isolatieglas geplaatst. Kruisroeden hebben nagenoeg geen invloed op isolerende eigenschappen en hebben daarom voornamelijk een decoratief doeleinde.

Kruisroeden of wienersprossen?

Kruisroeden en wienersprossen worden vaak met elkaar verward maar verschillen daadwerkelijk. Maar wat is het verschil tussen kruisroeden of wienersprossen? Kruisroeden worden in RAL kleur tussen het isolatieglas (in de spouw) ingebouwd. Bij kruisroeden zijn er geen latjes aan de buitenkant. Wienersprossen zijn de luxe variant van kruisroeden. Bij wienersprossen worden aluminium kruisroeden in de spouw tussen het glas geplaatst en aan de buitenkant worden kruis glaslatten geplaatst. Dit dien je wel zelf te doen.

Kruisroeden op maat

Kruisroeden in dubbelglas bestel je volledig op maat bij Glasmaatje. Naast de afmetingen die in millimeter kunnen worden aangegeven. Is ook het mogelijk om te kiezen uit verschillende glasdiktes, verschillende afstandhouders in de spouw en spouwbreedte. Tot slot kan je kiezen uit verschillende maten kruisroeden en het aantal vakken, het patroon van de vakken en de kleur van de roeden. Je kan daarbij kiezen uit RAL 9010, RAL 9001, RAL 8022 of tweekleurig (bi-bu RAL kleuren).

Kruisroeden kopen bij Glasmaatje?

Ben je overtuigd en wil je kruisroeden kopen? Je koopt eenvoudig kruisroeden in dubbel glas bij Glasmaatje. Naast kruisroeden ben je bij Glasmaatje ook aan het juiste adres voor wienersprossen, HR++ glas, triple glas en zelfs lichtstraten.

De service van Glasmaatje

Kruisroeden kopen?  Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Glasmaatje is sinds 2013 een professionele webwinkel waar je veilig topkwaliteit lichtstraten, glas, scheidingswanden, klemprofielen van West-Europees fabricaat kan kopen. In ons aanbod vind je enkel glaswerk en profielen van de allerhoogste kwaliteit tegen een scherpe prijs. Wij bezorgen in Nederland, België en Duitsland, maar beschikken ook over meerdere afhaallocaties. Bijna al onze producten kunnen op maat worden gemaakt.

Waarom kiezen voor Glasmaatje

Wanneer jij jouw kruisroeden in dubbelglas  Glasmaatje bestelt ben je verzekerd van:

  • Glas van A-kwaliteit met KOMO certificering
  • Levering door ervaren logistiek
  • 10 jaar fabrieksgarantie op lek- en blindslag (dubbelglas)
  • Volledig op maat gemaakt

Een aantal veelgestelde vragen hebben we hieronder beantwoord. Heb je andere vragen, dan kan je de klantenservice pagina raadplegen. Is je vraag niet beantwoord na het raadplegen van onze klantenservice, dan kan je altijd contact opnemen.

De kosten van kruisroeden zijn onder andere afhankelijk van de afmetingen. Maar ook of het glas is voorzien van een HR coating heeft invloed op de prijs.

Nee, over het algemeen hebben kruisroeden geen invloed op de isolerende werking van het glas. Kruisroeden worden in de spouw van HR++ isolatieglas geplaatst.

Ja, kruisroeden hebben nagenoeg geen onderhoud. Ze worden namelijk in de spouw van het glas geplaatst. Kies je voor wienersprossen, dan zullen kruis glaslatten die aan de buitenkant zijn geplaatst wel gereinigd moeten worden. Dit kan eenvoudig met een mild reinigingsmiddel.