Glazen balustrade | De trend 2023

GLAZEN BALUSTRADE PROFIEL TL-6010 TOPMONTAGE 1,0KN

MONTAGE VIDEO

MONTAGE HANDLEIDING

Met OnLevel is het mogelijk om een balustrade van elk gewenst glasformaat te vervaardigen. Daarom zijn de glazen balustraden van OnLevel toepasbaar in elke situatie. Deze is zeer geschikt voor het creëren van een moderne en strakke uitstraling. Deze systemen zijn erg duurzaam, zien er prachtig uit en zijn bovenal veilig. Glas is zelfs veilig bruikbaar om een ruimte mee te scheiden, als balkon glas en ook bij de constructie van een trapleuning. Ze voldoen aan alle strenge wet- en regelgevingen EN1090-1, EN1090-3 en uitvoeringsklasse EXC3.

Installatie van een OnLevel glazen balustrade is eenvoudig. Een U-profiel wordt op de vloer of tegen de zijkant gemonteerd en met gecertificeerde ankers volledig voorgeboord. In de U-profielen plaatst u een glasplaat volgens een stap-voor-stap aangegeven schema. Tot slot wordt het glaspaneel dankzij het Flex Fit systeem netjes uitgelijnd.

Glazen balustrade voor diverse functies

Dit product kent diverse gebruikstoepassingen en wordt daarom ook speciaal per functie ontwikkeld. Elke toepassing stelt namelijk aan zowel het glas als aan het aluminium profiel andere eisen. OnLevel test elk systeem volgens de EN12600 breukwijze testmethode. Hierdoor zijn een glazen trapleuning en aluminium glasbalustrade systeem voor een woonfunctie maar ook voor kantoorfunctie en publieksfunctie verkrijgbaar. Het U-profiel van de glasbalustrades verdraagt dan ook per functie respectievelijk 0.5 kN, 1.0 kN of 3.0 kN (kiloNewton).

 


Extra benodigd is:
– De Flex-fit rubberset om het glas eenvoudig vast te monteren in het glas, geef daarbij uw toe te passen glasdikte aan (zie YouTube video voor meer informatie)
– De Bevestigingsankers voor montage van het profiel op de vloer – per 25 stuks. Per lengte van 2500 mm zijn 17 ankers nodig.
– Eindkapjes voor links en rechts met een lengte van 53 en hoogte van 124 mm

Toe te passen glas apart bestellen. 
Gehard glas is geschikt voor op de begane grond. U kiest gelaagd glas op en boven 1.20 m hoogte. Voor extra zekerheid en sterkte van het glas kiest u gehard/gelaagd glas, dit is 5x sterker dan gewoon gelaagd glas. Bij een klemsysteem is geen gatbewerking voor het glas benodigd.

Indien u dit artikel los besteld (zonder glas) kiest u dan brief/pakketpost bij het afrekenen.