Toont alle 8 resultaten

SPIEGEL OP MAAT

Spiegel op uw individuele maat en vorm voor de badkamer, douche, keukenachterwand, spiegelwand in sportschool, danszaal.
Gewicht van een spiegel uitrekenen: Oppervlakte x Dikte in mm van de spiegel (4 of 6mm) x 2.5 = … kg Oppervlakte spiegel = lengte x breedte
[/tab ]Een spiegel dient het beste te kunnen “ademen”. Dwz. dat er achter de spiegel ruimte is zodat deze kan ventileren. Een spiegel die is vastgelijmd op de wand en waar lucht bij volledig kan, kan op den duur vochtvlekken (corrosie) gaan uit door optrekkend van intrekkend vocht.U kunt hiervoor onze profi bevestigingsset gebruiken waarbij de spiegel 14mm van de wand komt of de bevestigingsklemmen/afstandhouders.

Wilt u de spiegel verlijmen, gebruik dan altijd speciale spiegelkit (zuurvrij). Breng deze in stroken van boven naar beneden op de spiegel aan. (ook met banen kan vocht tussen de nog drogen). Zorg dat er zo’n 10 tot 15 cm ruimte tussen de lijmbanen zit. De kit kunt u om en om met spiegeltape toepassen. De spiegeltape zorgt voor een sterke aanvangshechting gedurende de kit niet is.

Bij een spiegelwand, verdient het aanbeveling om de spiegel te plaatsen in spiegelprofielen. (plakken kan ook, maar dan kunt u de spiegels niet meer verplaatsen)Langen van boven- en onderkant van de spiegel wordt een profiel geplaatst waar de spiegelpanelen worden geschoven. Op deze wijze hangt de spiegel vrij van de wand en kan voldoende ventileren. Optioneel kunt u spiegelveiligheidsfolie te gebruiken. Deze folie plakt u aan de achterzijde van de spiegel voor het uiteenvallen van de spiegel bij breuk. Laat wel! De spiegel kan nog steeds breken, hij zal bij breuk echter niet meer uitelkaar vallen en een risico op letsel.

U kunt ook spiegeltape gebruiken. Dit brengt u aan in verticale stroken om de 20 cm. Voor extra beveiliging kunt u er tussen spiegelkit/lijm strepen aanbrengen. Deze combinatie is ijzersterk! De ondergrond moet wel blij, vetvrij en droog zijn. In een vochtige ruimte dient u rondom de spiegel af te kitten met een zuurvrije kit om lelijke vochtplekken te voorkomen.


* Poly geslepen houdt in de randen van de spiegel blij geslepen worden en met een kleine glimmende hoek. Zonder polygeslepen is de rand scherp. Vaak wordt er een lijst omheen geplaatst.
Ook als u kiest voor Facet geslepen moet u wel of niet kiezen voor polyslijpen vanwege de mooier en niet-scherpe afgewerkte ronde rand.
* Facet geslepen Facet geslepen houdt in dat de randen van de spiegel een schuin geslepen zijde hebben in het oppervlak. Dit facet slijpen is duurder dan poly geslepen spiegel maar geeft een mooi effect.
Als u kiest voor Facet geslepen kunt u ook wel of niet kiezen voor polyslijpen. Met polyslijpen heeft u een mooier en niet-scherpe afgewerkte ronde rand. Als de spiegel toch in een lijst gaat, is polyslijpen in combinatie met facetslijpen niet nodig.

incl. 21% btw €

50.82

excl. 21% btw €

42.00

art.nr.: Sp-T

Kies Opties

incl. 21% btw €

71.39

excl. 21% btw €

59.00

art.nr.: SpTi

Kies Opties

incl. 21% btw €

117.37

excl. 21% btw €

97.00

art.nr.: G1.SpTi

Kies Opties

incl. 21% btw €

98.09

excl. 21% btw €

81.07

art.nr.: Spvl

Kies Opties

incl. 21% btw €

278.30

excl. 21% btw €

230.00

art.nr.: Spvl331

Kies Opties

incl. 21% btw €

164.58

excl. 21% btw €

136.02

art.nr.: p.Spmircp

Kies Opties

incl. 21% btw €

207.09

excl. 21% btw €

171.15

art.nr.: p.SpPil

Kies Opties

incl. 21% btw €

403.29

excl. 21% btw €

333.30

art.nr.: p.mirr6mm

Kies Opties

Wil je Cookies accepteren?